En Az 5 Ölü 49 Yaralı

En Az 5 Ölü 49 Yaralı

ABONE OL
09:45 - 03/07/2022 09:45
En Az 5 Ölü 49 Yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İran’ın güneyinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde en az 5 kişi hayatını kaybetti, 49 kişi yaralandı. Devlet medyası, depremin ardından ikisi 6,1 ve 6,3 boyutunda şiddetli artçı depremlerin yaşandığını bildirdi.

Yerel saatle sabaha karşı 2’de meydana gelen deprem ve sonrasındaki 24 civarında artçı sarsıntı, İran’ın Körfez kıyısındaki Hürmüzgan eyaletinin Sayeh Koş köyünü yerle bir etti.

Devlet televizyonuna konuşan yetkililer, son artçı sarsıntının sabah 8 civarında olduğunu söyledi.

Bandar Lengeh vilayetinin valisi Fuad Muradzadeh resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, can kayıplarının tümünün ilk depremde yaşandığını, herkes zaten evinden çıkmış olduğu için sonraki iki güçlü depremde zarar gören olmadığını belirtti.

Acil durum yetkilileri de, yaralı 49 kişinin yarısının hastanelerden taburcu edildiklerini kaydederken, arama ve kurtarma çalışmalarının sona erdirildiği ifade edildi.

Kiş Adası’ndaki kriz görev gücünden Said Pourzadeh, Körfez’deki gemi ve uçak seferlerinin depremlerden etkilenmediğini bildirdi.

Devlet televizyonu, Hürmüzgan’da son bir ay içerisinde 150 depremin olduğu bilgisini verdi.

Büyük boyuttaki jeolojik fay hatlarının kesişim noktasındaki İran’ı son yıllarda çok sayıda yıkıcı deprem vurdu. 2003’te Kerman bölgesindeki 6,6 büyüklüğündeki depremde 31 bin kişi yaşamını yitirmiş ve antik kent Bam yerle bir olmuştu.

VOA tarafından geçilen En Az 5 Ölü 49 Yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. En Az 5 Ölü 49 Yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan En Az 5 Ölü 49 Yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.