*** Emre Kiraz yeniden başkan

*** Emre Kiraz yeniden başkan

ABONE OL
00:02 - 16/06/2019 00:02
*** Emre Kiraz yeniden başkan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

 

Kiraz yeniden başkan 

Berlin ve İstanbul arasındaki işbirliğini, ekonomi, bilim, eğitim ve medya alanlarında güçlendirmeyi hedefleyen Berlin-İstanbul Network derneğinin 1. Olağan Genel Kurulu’nda, Emre Kiraz yeniden derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi.

ist-network-b.jpg

 

Kiraz’ın ikinci kez dernek başkanı seçildiği genel kurul toplantısına, eski Alman Meclisi Başkanı Rita Süssmuth, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Juta Limmbach, Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir ve Almanya’nın İstanbul Başkonsolosu Matthias von Kummer de katıldı.
Genel kurulda yapılan seçimlerde Sosyal Demokrat Partili (SPD) Berlin eyalet meclisi üyesi Dilek Kolat ve Steinbeis Yüksek Okulu öğretim görevlilerinden Prof. Helmut Schneider yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevine getirildi.
Yönetim kurulu üyeliklerine gazeteci Ali Yumuşak ve avukat Bilinç Isparta, denetleme kuruluna da Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Berrin Alpbek ile Steinbeis Yüksek Okulu’ndan Bilgen Coşkun seçildi.

 

 

 

 

 

"OLUMSUZ İMAJİ DÜZELTMEK LAZIM"

Derneğin kuruluşundan bu yana geçen 2 yıl içinde organizasyonlarını tamamladıklarını belirten Kiraz, "Gelecek dönemde hedefimiz, özellikle Berlin-İstanbul Kardeş Şehir Anlaşması’nın 20. yılının kutlanacağı 2009 yılı içinde ekonomi, bilim, eğitim ve medya konularında gerçekleştireceğimiz somut projelerle Türk toplumunun Avrupa’daki olumsuz imajını düzeltmek olacak" dedi.
Türk toplumuna, Almanya’da yaşayan Türklerin Alman toplumuna uyumu konusunda da önemli görevler düştüğünü ifade eden Kiraz, "Bu bağlamda sadece üyelerimizi değil, işbirliği zeminine hazır olumlu imaja destek verecek, zamanın gerisinde kalmamış tüm partnerleri de yanımızda görmekten mutluluk duyacağız" diye konuştu. (AA)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.