*** Emniyet müdürü saldırıya uğradı

*** Emniyet müdürü saldırıya uğradı

ABONE OL
14:04 - 15/12/2008 14:04
*** Emniyet müdürü saldırıya uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Emniyet müdürü saldırıya uğradı 

Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Passau kentinin emniyet müdürü Alois Mannichl, evinin önünde bir aşırı sağcının bıçaklı saldırısına uğradı  

Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, bir aşırı sağcının Mannichl’in evinin kapısını çaldığı, daha sonra Mannichl’in karnına bıçak saplayarak ağır yaraladığı ifade edildi. Saldırganın, Mannichl’e hakaret ettiği, daha sonra muhtemelen kendisini otomobilde bekleyen bir suç ortağıyla olay yerinden kaçtığı belirtildi. Mannichl’in hastanede acil ameliyat edildiği ve hayati tehlikeyi atlattığı bildirilen haberde, saldırganların bulunması için 20 kişilik özel bir komisyon kurulduğu kaydedildi.
    

Mannichl, daha önce Bavyera’nın güneyinde aşırı sağcılara karşı faaliyetlerde bulunmakla tanınıyordu. Haberde, Bavyera’da temmuz ayında eski bir aşırı sağcının cenaze töreninde aşırı sağcıların olay çıkardığı ve birçok insana saldırdığı, cenaze töreni sırasında üzerinde gamalı haç bulunan bir bayrağın mezarın içine koyulması üzerine, emniyet görevlilerin mezarı açarak bu bayrağı çıkardıkları belirtildi.
    

Olayla ilgilenen Başsavcı Helmut Walch, Mannichl’e saldırı sırasında saldırganın "arkadaşlarımızın mezarlarında bir daha tepinemeyeceksin" dediğini kaydetti. 

GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI 

Alois Mannichl’i öldürmeye teşebbüs ettikleri şüphesiyle
gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı. 

Passau Başsavcısı Helmut Walch, yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra 2
kişinin gözaltına alındığını, ancak olayla ilgileri olduğu yönünde bir delil
bulunmadığı için serbest bırakıldığını belirtti. (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.