Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun ABD Temasları Sürüyor

Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun ABD Temasları Sürüyor

ABONE OL
00:14 - 01/04/2023 00:14
Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun ABD Temasları Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birleşmiş Milletler 30 Mart Uluslararası Dünya Sıfır Atık Günü Özel Oturumu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, BM Genel Merkezi’nde Türkiye’deki 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenen özel etkinliğe katıldı. Etkinliğe, New York’taki çeşitli diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de katıldı.

Guterres ve Emine Erdoğan, depremde yaşamını yitirenler için hazırlanan anı defterini imzaladı. Emine Erdoğan, akşam da BM’nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı iftar yemeğine katıldı.

Emine Erdoğan’ın New York temaslarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da eşlik etti.

Emine Erdoğan, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Antonio Vitorino’yla New York’taki Türkevi’nde bir araya geldi.

Uluslararası Göç Örgütü (IMO) Genel Direktörü Vitorino, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti. Vitorino deprem felaketi sonrasında, Antep, Antakya ve Kahramanmaraş’a gittiğini belirterek, “Gözle görmeyince tam olarak anlaşılmıyor, korkunç bir felaket. Türk kurumları ve özellikle AFAD ile yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. İlk andan itibaren yardımlarımızı ilettik. İnsani yardımları ulaştırmamızda Türk devletinin ve bilhassa Türk Hava Yolları’nın kritik bir önemi oldu” dedi.

Vitorino, Suriye’nin de depremden ciddi boyutta etkilendiğini, Türkiye’nin depremin yarattığı hasarla başedecek bir sisteminin olduğunu, etkili müdahale edebildiğini ancak Suriye’de bunun çok mümkün olmadığını belirtti.

Sıfır atık konusunda küresel liderliği için Emine Erdoğan’ı tebrik eden Vitorino, kendilerinin de geri dönüşüme çok önem verdiklerini belirterek, “Ayrıca, Türkiye’nin insani yardım konusunda cömertçe davranışı büyük önem taşıyor. Bütün dünya bunun için Türkiye’ye müteşekkir” dedi.

Emine Erdoğan, Vitorino ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, mülteciler konusunda sorumluluk paylaşımının çok önemli olduğunu, gerek uluslararası kuruluşlar gerekse dünya ülkelerinin göç ve mülteciler konusunda destek vermesi gerektiğini, çözümün ortak çaba ve emekle sağlanabileceğini ifade etti. Emine Erdoğan, enkaz ve deprem bölgesindeki atıkların da önemine dikkati çekti.

Emine Erdoğan ayrıca, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in eşi Tamara Vucic ile de New York’taki Türkevi’nde biraraya geldi. Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü Birleşmiş Milletler Özel Oturumu’na katılmak için New York’a gelen Tamara Vucic’i, Türkevi’nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Görüşmede, Sıfır Atık Projesi’yle 2017’den bu yana atık yönetiminde elde edilen kazanımları ve 30 Mart tecrübesini paylaştıklarını belirten Emine Erdoğan, “İklim krizine karşı her ülkenin eşit bir şekilde çözümün bir parçası olması yönünde ortak görüş belirttik. Vucic’in ‘Sıfır Atık’ hareketinin önemine binaen destekleriyle mücadelenin bir parçası olacağına inancım tam. Taziye dilekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Emine Erdoğan, UNICEF Direktörü Catherina Russell ile de Türkevi’nde biraraya geldi. Emine Erdoğan, Russel’ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “UNICEF İstanbul Küresel Ofisi kurulması yönünde imzalanan anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemiz için son derece önem arz eden bu gelişmenin, UNICEF ile küresel işbirliklerini arttıracağına inanıyorum. Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı da imzalayarak desteğini belirten Russell’a gelecek nesillerimiz adına teşekkür ediyorum. Her çocuğun daha temiz ve yaşanabilir bir dünya umudu olsun diye mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, ABD’deki Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği heyeti ile biraraya geldi. Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği heyetini Türkevi’mizde kabul ettik. ASKON’un değerli çalışmalarını takdir ediyoruz. Deprem katkıları için müteşekkiriz. Dünyanın farklı yerlerinden ülkemize ve yaşadıkları topluma değer katan iş insanlarımızın her daim arkasındayız” ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu, New Jersey eyaletinde Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Patterson kentinde, AK Parti ABD Teşkilatı’nın düzenlediği etkinliğe katılarak burada bir konuşma yaptı.

VOA tarafından geçilen Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun ABD Temasları Sürüyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun ABD Temasları Sürüyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Emine Erdoğan ve Çavuşoğlu’nun ABD Temasları Sürüyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.