Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer Berlin`e veda etti

Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer Berlin`e veda etti

ABONE OL
13:04 - 15/09/2019 13:04
Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer Berlin`e veda etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Alman İşverenler Birliği (TDU), görev süresini tamamlayan Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer’in onuruna veda resepsiyonu düzenlendi. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya dönecek olan Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, „Berlin’den hoş seda ile ayrılıyorum “dedi.

TDU salonundaki resepsiyonda yeni Elçi Müsteşarı Umut Topçuoğlu, Berlin Başkonsolos Vekili Erdinç Evirgen, TDU üyeleri, işverenler ile çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi hazır bulundu.

TDU Başkanı Remzi Kaplan konuşmasında, Gezer’in görev yaptığı sürede kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Remzi Kaplan, „Berlin Büyükelçiliği elçi Müsteşarı Sayın Ufuk Gezer, T.C. Berlin muavin Konsolos Sayın Erdinç Evirgen, Sivil Toplumun Değerli Başkanları ve Yöneticileri, Basının Değerli mensupları ve TDU`nun değerli Üyeleri Berlin Büyükelçi elçi Müsteşarı sayın Ufuk Gezer adına verilen Veda Resepsiyonuna, tüm TDU yönetim kurulu adına hoş geldiniz diyorum.

Sayın Ufuk Gezer’in özgeçmişinden biraz bahsetmek isterim. Boğaziçi Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında lisans eğitiminin ardından Viyana Üniversitesi Diplomasi Akademisinde yüksek lisansını tamamladı. 1997’de Dışişleri Bakanlığında kariyerine başladı. Nairobi 3. Kâtip, Frankfurt’ta Muavin Konsolos, Kabil`de NATO kıdemli temsilcisi Siyasi Danışman, Viyana`da Müsteşar ve Münster’de Başkonsolos olarak görev almıştır.

2015 Ağustos ayından beri Berlin Büyükelçiliğinde Elçi-Müsteşarı olarak yapmış olduğu görev esnasında maslahatgüzarı olarak Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil etmiştir. Kendisine bu zaman içinde özverili çalışmalarından dolayı tüm TDU yönetimi adına Teşekkürlerimi sunar ve atanmış olduğu pozisyonda basarisinin devamını dileriz “dedi.

„BANA ÇOK İYİ BAKTINIZ, HOŞ BİR SEDAYLA AYRILIYORUM “

Berlin`de 2015 yılından görevini yürüten ve önümüzdeki günlerde Ankara dönecek olan Ufuk Gezer de veda konuşmasında, Almanya’da çalışırken insan ilişkilerine önem verdiğini, çok ilginç ve duygu dolu anlar yaşadığını söyledi.

Gezer, “Şairin dediği gibi önemli olan geride bir hoş seda bırakmak. Ben burada sizlerle tanıştım. Sizlerden aldığım çok sayıda hoş seda ile Berlin’den ayrılıyorum. Berlin’de bana çok iyi baktınız. Ankara`ya yolunuz düştüğünde kapım, burada olduğu gibi orada da sizler için hep açık olacaktır” dedi.

Vedalaşma töreni Gezer için hazırlanan pastanın kesilmesi, TDU onur üyeliği plaketi ve hediye olarak Berlin`in sembolü “Berlin Ayısı” verilmesiyle son buldu.

YENİ MÜSTEŞAR TOPÇUOĞLU

Gezer’den boşalan elçi müsteşarlığı görevini Umut Topçuoğlu üstlendi.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.