EKONOMİDE “TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMA” ZAMANI!

ABONE OL
20:08 - 14/11/2020 20:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Jölelisinden, keline kadar her kes tükürdüğünü yalayacak! Damattan, teyze çocuklarına varana kadar hem de. AKP kadrolarından kimler açıklama yapmışsa, söz verip tutamamışsa lafım hepsinedir. Döviz bir yere gitmez diyenler kendilerini biliyor zaten.

TDK tükürdüğünü yalamak yazınca “verdiği sözden benliğini küçülterek geri dönmek” diye açıklıyor.

Biraz ezik olacak yani, sözünü yerine getiremeyen. Suçunu kabul edecek. Suçunu kabul edende azıcık ezik hisseder kendini değil mi? Döviz bir yere gitmez diyenler, döviz yükselince çıkıp özür dileyecek. Faizi düşüreceğiz diye söz vermişseniz Milleti ümitlendirmişseniz, gerçekleşmeyince de gereğini yapacaksınız.

Neredeyse 20 senedir yönetiyorsunuz ülkeyi. Bu kadar süre içinde hastalık ortamında ayakta duracak kadar bile düzeltemedik mi bütçeyi. Demek ki sözünüzü tutup ülkeyi düzlüğe çıkartmamışsınız. Hastalık yokken de bütçede açık vardı zaten, 2019 bütçesini incelesin isteyenler.

Bugüne kadar hangi sözler verilip tutulamadıysa, biz bunları beceremedik diyeceksiniz.

Cari açıkta söz tutulmadı, işsizlikte olmadı. Hepsini sayalım mı şimdi. Ay çiçek yağına bir yılda %50 zam gelmişse tarımda da yol alamamışız demektir.

Çok basit olarak birkaç satırda anlatayım sizlere.;

Enflasyon düşmesi için TL döviz karşısında dik duracak, değer kazanacak. Yüksek döviz kuru ile düşük enflasyon olmaz.

Paranın değer kazanması içinde, dış ticaret açığı vermeyeceksin ve borç alıp harcamayacaksın. Az ithalat, çok ihracat yapacaksın. Üreteceksin kısacası.

Kadroları yeterli değil AKP genel başkanı Erdoğan’ın. “Beraber yürüdük biz bu yollarda “diyerek yola çıkmışlığın bir borcu olarak mı bazı kişileri yanında tutuyor, yoksa gerçeği görmüyor mu anlamadım.

Ufku açık, geleceğin planını yapabilecek, “imam hatipli “diyerek değil de eğitimi birikimi var diye insanları görev başına getirirse bir ümit var gelecekte.

Laf dinleyen değil, iş üreten kadrolar kuracak. Kendisinden emir alan değil, doğruyu yapıp kendisine bilgi verenleri seçecek. Kısacası kadrosu kendisinden daha akıllı olacak, bunda anlaşılmayan ney var?

Nasıl ki “Hoca Efendi “sonradan “fetö” olunca “Bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökememiş olmanın üzüntüsü içerisindeyim, Rabbim de milletim de bizi affetsin” diye açıklama yapmıştı ve daha önceki övgülerinden parti olarak dönmüşlerdi haklı olarak….

Şimdide benzerini duymak istiyorum;

“Ekonomiyi yaklaşık 20 sene yönettik fakat gereken başarıyı sağlayamadık, Rabbim de milletim de bizi affetsin. Ekonomide verdiğimiz sözleri yerine getiremedik” dese ne kadar güzel olur değil mi?

Çekinmeyin, hatanızı kabul edin. Yoksa yaptığı yanlışı bile anlamayacak kadar kapasitesiz gözükürsünüz dışarıdan!

Döviz düşecek demişsiniz düşmemiş, “düşüremedik “diyeceksiniz. Verdiğiniz sözden benliğinizi küçülterek geri dönerseniz ne olur ki?

En fazla bir köşe yazarı başlığa yazar “tükürdüklerini yaladılar”

NOT ;(Benliği küçültmek demek; Kendi kişiliğini üstün görmekten vaz geçmektir. Hataları kabul etmektir.)

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.