Ekin Derneği`nin muhteşem onuncu yılı

Ekin Derneği`nin muhteşem onuncu yılı

ABONE OL
00:00 - 09/08/2019 00:00
Ekin Derneği`nin muhteşem onuncu yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Katılanlar arasında, Düsseldorf Konsolosu Tülin İnce, Belediye Başkanı Karin Meincke, Eyalet Milletvekili İna Spanier- Oppermann, SPD Krefeld Başkanı Harry-Ralph Klaer, SPD Krefeld Güney Bölge Yöneticisi Gisela Brendle, Essen ADD Başkanı Hülya Bal Coşkun, ADD Duisburg Başkanı Rasim Demircan, Leverkusen Musiki Cemiyeti Başkanı Münir Çelik, Krefeld Alevi Kültür Merkezi Başkanı Ali Haydar, Köln Atatürk Evi temsilcileri ve Krefeld halkı katıldı.

Kutlama programını, Ekin Derneği Başkan vekili Erol Bekan, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Gül Tuaç ve Binnaz Ayık tarafından takdim edildi. Gecenin açılış konuşmasını, Ekin Derneği Başkanı Dr. Erol Alkanoğlu ve Sekreter Gülçin Yazıcıoğlu yaptı. Derneğin kuruluş tarihi olan, 2009 yılından 2019 yılına kadar on yıllık faaliyetleri slayt gösterileriyle her taraftan görülecek şekilde Başkan Erol Alkanoğlu anlattı.

Programı takdim eden üçlü sunucular Türkçe’nin bütün inceliklerini ve güzelliklerini kullanarak, destek veren derneklere, kurumlara, kişilere ve katılan halka teşekkür ettiler. Program Türkçe ve Almanca olarak sunuldu.

Bir Telden Bir Dilden, Türk Halk Müziği Korosu, Zeki Tuncer yönetiminde söylediği türkülerle Anadolu’muzun bütün güzelliklerini Krefeld’e taşıdılar. Türkülerimizin her harfinde, kültürümüz, yaşamımız, sevgimiz, hasretimiz asırlardır nesilden nesile aktarılır. Toplumuna her alanda yaşama dair bilgiler aktaran Ekin Derneği eğlendirirken de yine gelecek nesillere kültürel mirasımızın taşınmasını sağlamıştır. Her türkünün bir hikayesi bir de coğrafyası vardır elbette. Yurdumuzun her yöresinden okunan türküleri dinlerken her kes ait olduğu coğrafyaya gitti geldi birkaç kere. Neşe içerisinde hoş sohbetler kurulup, lezzetli yemekler yenildi.

Şef İbrahim Emin İzgialp yönetiminde Türk Sanat Müziği Korosu birbirinden güzel ve anlamlı şarkılar söylediler. Şarkıların bitiminde İzmir Marşı okundu.

Bu güzel akşamın en anlamlı ve heyecan taşıyan kısmı ise, dernek Başkan Vekili Erol Bekan tarafından yaptırılan tekstil yapımı Atatürk portresi çekilişiydi. Heyecanlı bekleyişin ardından yapılan çekilişin sonunda bu değerli hediye sahibini buldu. Bu güzel akşama, folklor öğretmeni Pınar Ürküt’ün hazırladığı Türk halk oyunları ekibi büyük bir coşku kattı.

Program sunucuları, sevgi, barış, kardeşlik, dostluk, hoş görü, özgürlük ve adalet üzerine, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş-ı Veli ve Aşık Veysel’in sözlerini okudular. Sonrasında Grup Saffet Kocadayı eşliğinde, katılımcılar halay çektiler dans ettiler.

“Yurdumuzun her tarafı coğrafyasıyla insanıyla farklı kültürleri ve güzellikleri taşır. Güzellikleri daha zengin ifade edebilmek için, kullanılan bazı benzetmeler vardır. Bunlar birisi de “Anzer Balı” gibiydi denir. Anzer Balı, Doğu Karadeniz de Anzer yaylasında üretilir. Anzer Yaylası, yeryüzünün en zengin çiçeklerine ve bitki örtüsüne sahiptir. Burada üretilen bal her derde şifadır. Yedikçe sağlığınıza kavuşursunuz neşeniz artar, mideniz yanmaz gençleşirsiniz. İşte Ekin Derneğinin onuncu yıl kutlaması da “Anzer Balı” tadındaydı.”

ha-ber.com/Ahmet Birinci/Krefeld

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.