*** Eğitim Ataşesi Yaldız gençleri bilgilendirdi

*** Eğitim Ataşesi Yaldız gençleri bilgilendirdi

ABONE OL
15:35 - 17/02/2009 15:35
*** Eğitim Ataşesi Yaldız gençleri bilgilendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Eğitim Ataşesi Yaldız gençleri bilgilendirdi

Hamburg Eğitim Ataşesi Emin Yaldız, Almanya’da yaşayan gençleri Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ve Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) konularında bilgilendirdi

Hamburg Türk-İslam Cemiyeti Merkez Camisi konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Yaldız, gençlerin hedeflerini iyi belirlemeleri ve üniversite eğitimi konusunda bilinçli tercih yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yaldız, 2009 yılı YÖS sınavının 12 Nisan 2009 Pazar günü Ankara’da, Almanya’da da başkent Berlin’de gerçekleştirileceğini belirterek, yeni uygulamaya göre söz konusu sınavlar için ÖSYM tarafından başkonsolosluklara 2009 YÖS Kılavuzu ve Başvuru Belgesinin gönderilmeyeceğini, başvuru formlarının ”www.osym.gov.tr” adlı internet sitesinde bulunabileceğini, başvuruların 20 Şubata kadar internet üzerinden yapılacağını ifade etti.

Almanya’da lise diplomalarını almış ya da genel not ortalaması yüksek olan gençlerin Türkiye’de herhangi bir üniversitede sınavsız öğrenim hakkının da olduğunu sözlerine ekleyen Yaldız, şöyle konuştu: "Aileler çocuklarının eğitimine para harcamalı ve onların eğitimine öncelik vermeli. Almanya’da suç olaylarının genelde yabancı gençler arasında çok olmasının nedeni işsizlik ve gençlerimizin eğitim durumu. Oysa Amerika’da eğitim seviyesi en yüksek topluluk Türk vatandaşları. Amerika’da 52 bin üniversiteli gencimiz var. Eğitim konusunda Alman hükümetine de büyük görevler düşmektedir. Yurt dışından getirilen diplomalar tanınıp, gençlerimiz iş piyasasına hazırlanmalı. Aksi takdirde, işsizlik sayısı daha da artacak. Gençlerimize iki dilli eğitim verilmeli ki, kendilerini daha iyi anlatabilsinler. Bunun yolu da, okul öncesi kreşlerde bir yıl dil hazırlık kursu vermekle Türkçe bilen ana okul öğretmenleri atamaktan geçer"

Yaldız ayrıca, YÖS ce YÇS hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Hamburg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği’nin 040-44506731 numaralı telefonuna baş vurabileceklerini söyledi.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.