Eğirdir Tarihi Gar ve nostaljik tren projesi başladı

Eğirdir Tarihi Gar ve nostaljik tren projesi başladı

ABONE OL
22:50 - 07/01/2021 22:50
Eğirdir Tarihi Gar ve nostaljik tren projesi başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Eğirdir Belediyesi tarafından ilçe turizmini geliştirmeyi amaçlayan ‘’Eğirdir Garı Yenileme ve Nostaljik Tren Projesi’’ 2021 yılında tamamlanacak.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Eğirdir Belediyesi Başkanı Veli Gök tarafından başlatılan ve ilçe turizmine katkı sağlayacak Eğirdir-Isparta arası demiryolu hattı ve Eğirdir Garı ve Nostaljik Tren yenileme projesini yerinde görmek amacıyla Eğirdir Garı’nda incelemelerde bulundu.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, TCDD 7. Bölge müdürlüğünden kiralanan 13 bin 300 metrekare alanda uygulanacak peyzaj ve rekreasyon projesinin Sevinçbey’den başlayıp gar sahasına kadar yaklaşık 6 kilometrelik demiryolu hattında turizm amaçlı nostaljik trenin hayata geçirilmesi çalışmaları başlattıklarını belirtti. Başkan Gök, şunları kaydetti.

‘’Eğirdir-Isparta arası tren yolu ve Eğirdir GAR Projesi yapımının tamamlanması halinde Isparta ve Eğirdir tarihine, turizmine, yük taşımacılığına ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz. Nostaljik Tren ve Gar alanına yapacağımız peyzaj çalışmaları Eğirdir turizmi adına yeni bir dönemin başlamasına katkı sağlayacak.’’

Belediye Başkan Veli Gök, tarihi Eğirdir Garı yenileme projesinin 2021 yılı içinde tamamlanacağını kaydetti.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve TCDD7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Ulu önder Mustafa kemal Atatürk’ün Eğirdir’e geldiği Demirköprü ile Eğirdir Limanı, Olimpik Yüzme Havuzu ve Jandarma Komutanlığı binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.