Eğirdir Gölündeki balıkçı tekneleri elektrikli olacak

Eğirdir Gölündeki balıkçı tekneleri elektrikli olacak

ABONE OL
00:58 - 22/10/2020 00:58
Eğirdir Gölündeki balıkçı tekneleri elektrikli olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye’nin sayılı göllerinden olan Eğirdir’de çevre kirliliğini önlemek ve sıfır atık uygulamaları nedeniyle balıkçı teknelerinin elektrikli olması için çalışmalar başlatıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Isparta Tarım Orman İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, Eğirdir Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse ve MRC Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Görateş, Eğirdir Gölü’nde teknelerin elektrikliye dönüştürülmesi amacıyla balıkçılarla görüştü.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Kök, çevre dostu, sıfır atık standartlarına uygun yaptırılan ve geçen yıl hizmete başlayan belediyeye ait elektrikli tekne ile bugüne kadar 20 bin yolcu taşındığını söyledi.

Eğirdir Gölünde bulunan bütün balıkçı teknelerinin sıfır atık standartlarına uygun elektrikli sisteme geçmesi ve mevcut elektrikli gezi teknesinin çoğaltılarak ilçe turizmine kazandırılmasını planladıklarını belirten Gök, şunları kaydetti.

‘’Gezi teknelerinin yanında su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın faaliyetlerini daha iyi sürdürebilmeleri için Eğirdir’de mevcut balıkçı teknelerini güneş panelli ve elektrikli tekneye dönüştürmek istiyoruz. Böylece Eğirdir Gölü’nün daha temiz olmasına sağlayacağız. Göldeki balıkçılarımızla ortak hareket ederek teknelerin elektrikliye dönüştürülmesinin maliyetini çıkarmaya çalışıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı, İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Özel İdare ve yerel balıkçılar kooperatifimizin destekleriyle vatandaşlarımızın da katkısı ile bir proje üreteceğiz.’’

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Adıgüzel de,  balıkçı teknelerinde uygulanacak sistemle sıfır atık standartlarına uygun olarak teknelerin yeniden tasarlanacağını kaydetti.

MRC Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Görateş ise, şirket olarak Dalyan’da başlayan hayallerini başarılı bir şekilde Elektrikli Tekne Uygulamasına çevirdiklerini kaydetti.

Eğirdir Belediyesi Başkanı Veli Gök’ün de aynı projeyi uygulamaya geçireceğini öğrenince Eğirdir Gölü için de elektrikli tekne ürettiklerini anlatan Görateş, şöyle devam etti.

‘’Belediye Başkanı Sayın Veli Gök’ün hayali olan Eğirdir Gölü’nde Elektrikli Gezi Teknesini faaliyete geçirdik. Sıfır emisyon ve sıfır masraf ile tekne 20 bin kişiyi Eğirdir Gölü ile buluşturdu. Bundan sonraki süreçte başka özelliklere sahip restoran, gezi, düğün vb. amaçlar için kullanılabilecek tekne tasarımları ile yanı sıra Eğirdir Gölü’ndeki 80 adet balıkçı teknesini de daha düşük maliyetle elektrikliye çevirmek istiyoruz. Eğirdir Gölüne ait çevresel kazanımlarda yöre halkımızın, ülkemizin ve dünyanın uzun yıllar bu gölü korumak ve gelecek nesillere daha temiz aktarılmasını sağlayacaktır.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.