Düzensiz Göç Hareketliliği Arttı

Düzensiz Göç Hareketliliği Arttı

ABONE OL
11:33 - 11/04/2022 11:33
Düzensiz Göç Hareketliliği Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de havaların ısınmaya başlamasıyla düzensiz göçmen hareketliliği artmaya başladı.

Bu yılın ilk üç ayında Van’da 4 bine yakın, Bitlis’te ise binden fazla düzensiz göçmen yakalanırken, son günlerde göçmenlerin kamyon ve tır kasalarına saklanarak ülkeye kaçak yollarla girmeye çalıştıkları olayların sayısının artması dikkati çekiyor.

Bugün sabaha karşı, Diyarbakır-Bitlis’te Türkiye’ye kaçak yollarla giren düzensiz göçmenlerin bulunduğu minibüsün takla atması sonucu 4 kişi hayatını, 25 kişi de yaralandı.

Kaza Adilcevaz İlçesinin Bahçedere Köyü yakınlarında meydana geldi. Uğur Tanşuli’nin kullandığı ve içinde Türkiye’ye kaçak yollarla giren düzensiz göçmenlerin bulunduğu minibüs, yol kenarındaki toprak yığınına çarparak takla attı. Kazayı fark eden köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri gönderildi.

Kazada, 4 düzensiz göçmen hayatını kaybederken, sürücünün de aralarında bulunduğu 25 kişi yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan’daki hastanelere kaldırıldı.

Ağrı’da ise geçen hafta sonu bir kamyonda 113 düzensiz göçmen, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde de geçen hafta tır kasası içerisinde 129 düzensiz göçmen yakalanmıştı.

Bitlis’te 1,192, Van’da 4 bin düzensiz göçmen

Bitlis Valiliği’nin 29 Mart’ta yaptığı açıklamada, Bitlis il sınırları içinde 1 Ocak-28 Mart 2022 tarihleri arasına bin 192 düzensiz göçmen ile 93 organizatörün yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, “1 Ocak-28 Mart 2022 tarihlerinde göçmen kaçakçılığı olayına müdahale eden unsurlar, bin 131 Afganistan, 26 Pakistan, 34 Bangladeş ve 1’i Burma (Myanmar) uyruklu olmak üzere toplam bin 192 düzensiz göçmen yakalanmıştır. Göçmen kaçakçılığında kullanılan 60 araç ve 1 tekneye el konulurken, 93 organizatör hakkında adli işlem başlatılmıştır. Yakalanan bin 192 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından Bitlis İl Göç İdaresine teslim edilmiştir” denildi.

Van’da ise yılın ilk üç ayında 4 bine yakın düzensiz göçmen ve 402 organizatörü yakalandı. Vali Mehmet Emin Bilmez yaptığı açıklamada “Normal şartlarda kış aylarında her yıl göçmen geçişleri minimum düzeye düşerdi ama bu yıl göçmen baskısı ciddi oranda devam etti” dedi.

“17 bin 587 düzensiz göçmen yakalandı”

Bu arada İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı aylık basın bilgilendirme toplantısında, son bir yılda 17 bin 587 düzensiz göçmen ve 759 organizatör yakalandığını duyurdu.

Çataklı, 2 bin 771 düzensiz göçmenin denizlerde yakalandığına dikkati çekerek, “2022 yılı mart ayında 2 bin 771’i denizlerde olmak üzere toplam 17 bin 587 düzensiz göçmen ve 759 organizatör yakalandı. Ülkelerine dönen Suriyeli sayısı 492 bin 983, bugün itibarıyla kayıt altına alınan 3 milyon 763 bin 565 Suriyeli bulunmaktadır” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Düzensiz Göç Hareketliliği Arttı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Düzensiz Göç Hareketliliği Arttı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Düzensiz Göç Hareketliliği Arttı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.