DUYGULARIMIZIN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ

ABONE OL
10:57 - 16/08/2022 10:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimiz biliyoruz ki, insanı insan yapan acısıyla tatlısıyla yaşanılan en temel özellikler den birisi duygularımızdır.

Daha anne karnında iken hissedebildiğimiz mutluluk duygusu büyüyünce de hayatımızın her alanında Sevinç Neşe mutluluk üzüntü öfke çaresizlik uzun ve aşk olmak üzere çeşitli hissiyatlar altında bu duygular bizlerle birlikte yaşamımızda var olmaktadır.

Duygularımız Arzularımızı, Arzularımız düşüncelerimizi ve bunların hepsi bizlerin kaderini belirleyen en değerli hislerimizdir.

Duygularımız adeta yeni yapılan binanın temeli gibidir. Temel ne kadar sağlam olursa, o bina o kadar güçlü olur.

Duygularımız da vereceğimiz kararlara göre bizlerin geleceğini belirleyen en değerli hazinemiz dir. Güne nasıl başlarsak günümüz öyle biter.

Çünkü, duygular bizlerin tutum ve davranışlarını etkileyen en büyük nedenlerimizdir. Sabah günümüze mutlu bir şekilde başlangıç yaptığımızda, tüm günümüz mutlu bir hal ve davranış içerisinde geçecektir.

Eğer üzgün ve kötü bir başlangıç yaptığımız zaman ise günümüzün kötü geçmesine neden olacaktır.

Oysaki, güne pozitif, enerjik, olumlu duygularla başlamak, hayatımızı her zaman güzelliklerle birlikte renk katacaktır.  Bazen çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla sohbet ederken içimiz huzurla dolarken en yakınımızı kaybettiğimizde hüzünleniriz ağlarız. Bu iki duygu bizlere yaşamın tatlı ve acı yönleridir.

Her zaman bizlere yön verirler. Örneğin, Çok mutlu olduğumuz bir anda herkese yardım etme eğilimine geçeriz, oysa ki üzgün olduğumuz bir zaman da para harcamak ve alışverişe yönelebiliriz. Sinirliyken ise, çok yanlış kararlar alabiliriz bu gibi durumlarda duygularımız bizi bazen olumlu, bazen de olumsuz yönde etkilemektedir.

Bizlere düşen en önemli görev ise, bir şeye karar verirken duygularımızın farkında olabilmektir.

Duygularımızın diğer bir görevi ise, bizlerin hayatta kalmamızı ve başarılı olmamızı sağlar.

Örneğin, yolda giderken önümüze bir köpeğin koşarak bize doğru geldiğini gördüğümüzde, vereceğimiz ilk tepki korku olur ve bu duyguyla birlikte hemen daha güvenli bir yere kaçarız bu duygumuzun adına da korku duygusu diyebiliriz.

Eğer ki korku duygumuz olmasaydı kaçamazdık ve köpek bizi ısırabilirdi ve bunun sonuçları bizler için çok ta iyi olmazdı.

Bazen de sevdiğimiz birisine gülerek bakacağımız bir bakış mutluluğumuzu karşı tarafa ifade etmemize neden olacaktır Bu da bizim duygularımızı ifade etme biçimimizdir mutlu isek mutluluğunuzu üzgünsek üzüntümüzü içimizde bastırmadan karşı tarafa anlatmamız gerekir yoksa Aksi takdirde bastırılmış duygular ileride bizlere psikolojik ve ruhsal olarak büyük hastalıklara neden olabilir bu yüzden tüm duygularımızı yerine göre düşünerek ve isteyerek yaşamalıyız Aşık isek Aşkımızı mutlu Hisset mutluluğumuzu sevinçliyken Sevincimizi üzgünsek üzüntümüzü tüm duygularımızı çekinmeden yaşamak hayatımıza her zaman güzellikler katacaktır en güzel duygular sizlerin ve sevdiklerinizin olsun.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.