Düsseldorf’ta ”harekât” protestosu

Düsseldorf’ta ”harekât” protestosu

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Düsseldorf’ta ”harekât” protestosu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’daki en örgütlü ve güçlü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na (AABF) bağlı Kuzey Ren Vesfalya Bölge Temsilciliği ( NRW) TSK’nın Kuzey Suriye’ye yaptığı operasyonu Düsseldorf’daki Eyalet Parlamentosu önünde protesto etti.

Düsseldorf’ taki basın açıklamasına katılan yöneticiler Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat, AABF Merkez Disiplin Kurulu 2. başkanı İbrahim Solmaz, AABF  NRW Bölge Başkanı Soner Solmaz , Bölge Yönetim Kurulu Üyeleri Mesut Kabakçı, Vedat Bican, Düsseldorf AKM Başkanı  Müslüm Polat, Solingen AKM Başkanı Leyla Solmaz  Eyalet Başkenti Düsseldorf’ta savaş karşıtı pankart açarak bir bildiri okudular.

Savaşın kan, anaların gözyaşı, travma, taciz, tecavüz, sefalet, yıkım açlık, çocukların yetim kalması demek olduğunu söyleyen Alevi kanaat önderleri; “İnancının merkezine insanı koyan biz Aleviler, bu yüzden ‘Savaşa Hayır’ diyoruz. Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin, bizler, gönlü insan sevgisiyle dolu, varlığını ve yaşantısını sadece insanların refahı, mutluluğu ve insan yaşamının kutsallığına adamışlar olarak,SAVAŞA HAYIR diyoruz. Çünkü, biliyoruz ki savaşın kazananı olmaz, olmayacaktır da. İnsanlık tarihinde görülmemiştir ki hiçbir diktatör, savaş yapmadan insan kanından beslenmeden bulunduğu yeri bıraksın” dediler.

Savaş mutlaka durdurulmalı

Daha sonra Eyaletteki Alevi Kanaat önderleri “72 Millete aynı nazarla bak” diyen bir felsefenin mensupları olarak bizler, insanları inancından, dilinden, ırkından, milliyetinden, renginden dolayı ayrıştıran onları katleden zihniyeti şiddetle ret ediyor, şu an Suriye’nin kuzeyinde şeriatçı, barbar, insanlık düşmanı gruplarla yapılan, yaşanan katliamı kınıyoruz. AKP hükümetinin bu operasyonu bir an evvel durdurması için çağrı yapıyor, tüm kamuoyu ile bu düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Savaşların olmadığı bir dünya dileğiyle ‘Savaşa hayır’ diyoruz.” dediler.

ha-ber.com / Mehmet Tanlı / DÜSSELDORF

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.