DÜNYAMIZA NELER OLUYOR?

ABONE OL
19:23 - 30/03/2022 19:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Değişen dünyamızda birlikte, iklimlerin değişimi, küresel ısınmalar, hastalıklar, virüsler, felaketler, depremler, yangınlar hepimizin hayatını olumsuz yönde etkilemeye başladı.

İnsanlar değişiyor gezegenler değişiyor, kabul etsekte, etmesekte de değişmek zorundayız ve bizlerde değişiyoruz. Bu değişimlere karşı koyamıyoruz. Eskileri Arar olduk.

İnternet dünyasının bizlere sunduğu bütün imkanlar sayesinde tüm hayatımız değişti.

Geçmişte yaşadığımız Aile ortamını, saygıyı, sevgiyi, özlemeyi, beklemeyi, sabretmeyi, her şeyi özlüyoruz. Oysa şimdi dijital ortamda ve İnternet dünyasında tüm alışkanlıklarımızı neredeyse sosyal medya belirlemek zorunda kaldı.

Cep telefonlarımızdan başımızı kaldıramaz hale geldik. Alışverişlerimiz dijital ortamda yapılmaya başladı. Videoları, reklam tanıtım filmleri youtube üzerinden yayınlanıyor. Defter kitap yerine ellerimizden tabletler düşmüyor. Alışverişlerimiz online üzeri yapılmaya başlandı. Eski dostluklar, komşuluklar, akraba ziyaretleri neredeyse kalmadı whatsap üzerinden atılan mesajlara kaldı insanlıklarımız. Sosyal Medyaları bir reklam aracı olarak kullanılmasından sonra müşteri kitlesi artık buradan sağlanmaya başlandı.

Her şeyin yavaşladığı bir süreçte dijital ortam hızla yayılmaya başladı. Adeta dijital bir evrenin inşası haline geldik. Çarşıya gitmeden istediğimiz ürünü internet üzerinden alabiliyoruz. Uzaktaki arkadaşlarımızla veya sevdiklerimizle aylarca beklemeden konuşabiliyoruz. Sevdiğimiz müzikleri filmleri artık Gerçek dünyadan uzak cep telefonlarımızda bulabiliyoruz. Böylece fiziksel dünyamızdan bağlarımızı birer birer koparırken, teknoloji ve dijital devrimi hayatımızda daha da etkili bir şekilde devam etmektedir.

İnternet dünyası ve dijital ortam insanların iletişimini kolaylaştırırken bizlerin özgürleşmesi yanında, yalnız kalmamızı sağlayarak içe kapanma, depresyon gibi birçok psikolojik hastalıkların oluşmasına neden olmuştur.

Bizlerin yapacağı en doğru karar dijital ortamı ve İnternet dünyasını, yerinde ve gerekli olan zamanlarda kullanırsak, hep psikolojik hem sağlık açısından verimli bilgilere ulaşmış oluruz.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.