Dünya Genelinde Corona Virüsü Vaka Sayısı 26 Milyonu Geçti

Dünya Genelinde Corona Virüsü Vaka Sayısı 26 Milyonu Geçti

ABONE OL
07:47 - 05/09/2020 07:47
Dünya Genelinde Corona Virüsü Vaka Sayısı 26 Milyonu Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Aralık ayının son haftasında Çin’in Wuhan kentindeki bir vahşi hayvan pazarından yayılmaya başladığına inanılan Corona virüsü salgınında vaka sayısı tüm dünyada 26 milyonu aştı.

Salgın, resmi verilere göre dünya üzerinde 200’den fazla ülkede görüldü. Sekiz ayın sonunda dünya genelinde 867 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Uzmanlar, Kuzey Yarımküre’de sonbaharın gelmeye başlamasıyla birlikte birinciden daha etkili olabilecek ikinci dalga riskine dikkat çekiyor.

Dünya genelinde en çok vaka görülen ülke olan ABD’de virüse yakalananların sayısı 6 milyon 300 bine doğru ilerliyor. Ülkede can kaybı sayısı da 190 bine yaklaştı. Salgının ilk günlerinde ABD’de 100 bin civarında can kaybı olacağı tahminleri yapılırken bu sayı şimdiden tahminlerin iki katına ulaşmış durumda. Öte yandan ABD dünyada en çok Corona virüsü testi yapılan ülke olma özelliğini de koruyor. ABD’de bugüne dek 84 milyondan fazla Corona virüsü testi yapıldı.

ABD’de en fazla vaka görülen eyalet 720 binden fazla vakayla California. Bu eyaleti, 652 bin vakayla Teksas ve 633 bin vakayla Florida izliyor. Salgının ABD’ye ulaştığı ilk günlerde en çok vakanın görüldüğü eyalet olan New York’ta ise hastalığın yayılımı kısmen kontrol altına alınmış durumda. New York’ta bugüne dek görülen vaka sayısı 468 bin dolayında.

ABD’nin ardından dünyada en çok vaka görülen ülke ise 4 milyondan fazla vakayla Brezilya. Brezilya’da bugüne kadar 123 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan, salgının etkisini daha geç göstermesine rağmen kısa sürede en çok vaka görülen üçüncü ülke durumuna yükseldi. Hindistan’da toplam vaka sayısı 3 milyon 800 binin üzerine çıkarken 67 binden fazla kişi de Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

Aşı bulduğunu açıklayan Rusya’da halen günlük ortalama 5 bin civarında yeni vaka tespit edilmeye devam ediliyor. Bu aydan itibaren aşıyı uygulamaya başlayacağını duyuran Rusya’da görülen toplam vaka sayısı 1 milyonun üzerine çıkmış durumda. Ülkedeki can kaybı sayısı da 17 bin 528.

Türkiye’de en çok vaka Ankara’da

273 binden fazla vaka görülen Türkiye dünya sıralamasında 18. sırada yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde artan vaka sayılarıyla ilgili olarak dün düzenlediği basın toplantısında birinci dalgada ikinci tepe noktasının yaşandığını söyledi. Açıklanan verilere göre Türkiye’de en çok vaka görülen şehir, başkent Ankara. Sağlık Bakanı ayrıca Türkiye’de 52 sağlık çalışanının da hayatını kaybettiğini söyledi.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.