Dünya engelliler günü katlandı

Dünya engelliler günü katlandı

ABONE OL
00:27 - 04/12/2022 00:27
Dünya engelliler günü katlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Türk-Alman Entegrasyon Derneğince düzenlenen etkinliğe rağbet büyük oldu.

Geçen hafta 35’inci kuruluş yılını kutlayan Nürnberg Türk-Alman Entegrasyon Derneği, bu kez, Dünya Engelliler Gününü kutladı. Fırstclass Even Otel’de gerçekleşen etkinlikte çoğu bayan davetli, kalabalık bir kitle hazır bulundu. Dernek ikinci başkanı Türkan Doğru misafirleri ile tek tek ilgilendi.

İNSAN HAKLARI VE ONURU İÇİN BURADAYIZ

Derneği kurucusu ve değişmez Başkanı Kamile Erdemir, açış konuşması yaptı. Erdemir şunları söyledi.

“Değerli misafirler bugün, insan onuru insan hakları, kişisel haklar ve refahın insan için gerekli olduğu için buradayız. Dışlanmak, aşağılanmak, ayrımcılık sorunlarımızı hep birlikte aşacağımız için, günümüzü kutlamak için buradayız.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ TARİHCESİ

Dünya Engelliler gününün tarihçesine değinmek istiyorum, üç aralık dünya, engelliler günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1981 yılanda ilk kez kutlanmış. 1992 ‘de ise onuncu yıl olarak kutlanmış, nihayet 1993 yılında, Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü Dünya Engelliler Günü olarak ilan etmiş.

O yıllarda Engelliler için çok mücadeleler verildi. Bizlerde Dernek olarak bu dayanışmanın içinde olmaya çalıştık.

BİRÇOK ETKİNLİĞE KATILDIK

Nürnberg içinde birçok etkinliğe katıldık. Otobüslere binmekte zorluk çeken engelliler için, trenlere binmek için yürüyüşler yapıldı. Şehir içindeki binalara tuvaletler yapıldı. Bugünlerin ferah ve mutluluk dileği ile, bizlere sponsor olan herkese ve dernek dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız. „

SANATÇILAR GEÇİDİ

Konuşmanın ardından Serap Başaran hem DJ’ lig yaptı ve birbirinden güzel şarkılar söyledi. Ardından Görme Engelli sanatçı, Erdoğan Hüseyin davetlileri coşturdu. Hüseyin, bizleri engelli olarak görmeyin, yeter ki birbirimize destek olalım diye konuştu. Sahne alan siyaset insanı Abdurrahman Gümrükçü, siyasetteki i başarısını sahnede de tekrarladı ve Karadeniz’den nağmeler sundu.

Dünya Engelliler Günü

En o son sahneye, müzisyenler Musti ve Gökhan Kızılırmak eşliğinde tanınmış sanatçı YUNA çıktı. Yuna birbirinden hareketli parçalarla konuklara unutulmayacak bir konser verdi.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG
Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.