*** ”Dünya çapında bir grip salgını olabilir”

*** ”Dünya çapında bir grip salgını olabilir”

ABONE OL
15:31 - 28/04/2009 15:31
*** ”Dünya çapında bir grip salgını olabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Dünya çapında bir grip salgını olabilir”

Almanya Sağlık Bakanı Ulla Schmidt, Meksika’da ortaya çıkan domuz gribinin dünya çapında yayılabileceği uyarısında bulundu

Schmidt, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, domuz gribinin dünyada yayılma riskinin ne kadar büyük olduğunu henüz şimdiden kimsenin bilemeyeceğini belirterek, ”Dünya çapında bir grip salgını olabilir. Endişeliyim, ancak endişemin yersiz olduğuna inanmak istiyorum” diye konuştu.

Almanya’da böyle bir salgına karşı hazırlıklı olduklarını da ifade eden Schmidt, Alman hükümetinin, eyalet yönetimlerinin, doktorların, hastanelerin ve kurtarma ekiplerinin ciddi bir durumda ne yapmaları gerektiğini çok iyi bildiklerini kaydetti.

Schmidt, olası bir pandemiye karşı çok iyi işleyecek bir plana da sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Meksika’da çok sayıda insanın ölümüne neden olan ve bazı Avrupa ülkelerinde de ortaya çıkan domuz gribi virüsünün Almanya’nın Bielefeld kentindeki 3 kişiye de bulaştığı tahmin ediliyor.

Bu kişilerden ikisinin Meksika seyahatinden döndüğü, üçüncü kişinin de bu kişilerden birinin kız kardeşi olduğu bildirildi.


2 KİŞİNİN DAHA HASTALIĞA YAKALANDIĞINDAN ŞÜPHE EDİLİYOR

Almanya’nın Bavyera eyaletinde 2 kişinin daha domuz gribine yakalandığından şüphe ediliyor.

Bavyera Eyaleti Sağlık Bakanı Markus Söder, söz konusu kişilerin durumuyla ilgili olarak Berlin’deki Robert Koch Enstitüsü tarafından ayrıntılı inceleme yapıldığını belirterek, "Durumu ciddiye almalıyız. Endişelenmemiz için neden var. Bu tümüyle yeni bir virüs" dedi.

Eyalette 3 kişinin durumundan daha endişe etiklerini, ancak bu kişilerin domuz gribi virüsü taşımadığının tespit edildiğini ifade eden Söder, domuz gribine yakalandığından şüphe edilen 2 kişinin ise farklı yerlerde karantina altında tedavi görmekte olduğunu kaydetti.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.