Duisburg`ta 3. Corona test yeri Homberg`te açıldı

Duisburg`ta 3. Corona test yeri Homberg`te açıldı

ABONE OL
15:34 - 28/03/2020 15:34
Duisburg`ta 3. Corona test yeri Homberg`te açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Duisburg kentinde Walsum ve Grossenbaum semtinden sonra şehrin batı yakasındaki Homberg semtinde (Glückauf-Halle’de) 3.Corona test yeri açıldı. Aile Hekimi Uzman Dr. Erkan Taşçı’nın girişimleri sonucunda şehir idaresi tarafından açılan Corona Test Merkezi haftanın 7 günü saat 08.00-18.00 arasında hizmet veriyor.

Almanya’da 49 bin 344 kişinin enfekte olduğu ve 304 ölümün gerçekleştiği corona salgınında dün itibarıyla Duisburg kentinde 224 kişide tespit edildi. 81 yaşındaki bir hasta ise yaşamını yitirdi.

Ürpererek girdiğimiz Corona Test Alanı’nda 5 gönüllü itfaiye ve sağlıkçı ile yoğun hizmet veren Uzman Dr. Erkan Taşçı, sağlık sisteminin bir anda Corona virüsüne odaklanarak değiştiğini belirterek, önemli açıklamalarda bulundu:

GENÇLER PEK CİDDİYE ALMIYOR

„Duisburg’un güney ve kuzey bölgesinde test yeri açıldı ve batı yakasında bir eksiklik vardı. Bunun üzerine başlattığımız girişimler faydalı oldu ve Duisburg Şehir Merkezi bize burada böyle bir olanağı sağladı. Bunun üzerine gönüllü insanlarla Çarşamba gününden itibaren burada hizmet vermekteyiz. Corona virüsü şikayetiyle gelenleri, şüphelileri muayane ederek ayırt ediyoruz. Bazı hastalarda virüsün belirtileri olmasına rağmen başka rahatsızlıklar çıkabiliyor. Gerekli gördüklerimizi tedaviye yönlendiriyoruz. Ancak gözlemlerim sonucunda gençlerin bu virüsü pek ciddiye almadıklarını gördüm. Hala tehlikenin farkında olmayanlar var. Bütün devletler bu virüse karşı ekonomisiyle, sağlıkçısı ve her birimiyle seferber olurken, „gencim bana bir şey olmaz “düşüncesiyle hareket edenler var. İtalya’da genç ölümler bir hayli fazla. Kaldı ki taşıyıcı olduğunuz zaman riskli olan kronik hastalara ve yaşlılara bulaştırarak yayılmasını sağlarsınız, bu da çok tehlikeli.

İKİ HAFTA SONRA NE OLACAK BİLMİYORUZ

Almanya’da komplike vakaların şu anda az olmasının nedeni yaygın bir şekilde test yapılıyor olmasıdır. Genelde gençlerde semptomların yaygın olduğunu biliyoruz. Almanya’da virüse yakalananların ölüm oranları diğer ülkelerle kıyaslandığında az olması bizi hiç şaşırtmasın. Orantısız ölümlerle bakarak insanlar kurallara uymamazlık gibi bir hataya düşmesinler. Çünkü iki hafta sonra neler olacağını gerçekten bilmiyoruz. Şu anda bu virüsle ilgili önümüzü göremiyoruz. Yaptığımız en iyi şey kurallara harfiyen uymak, enfekte olanların yayılmasını engellemek için test yapmak ve sosyal ilişkileri kesmek “

Gönüllü hekimlerin eksik olduğuna belirten Dr. Taşçı, özellikle sosyal medyada bilgi kirliliğinden ve komplo teorilerine dikkat çekerek şunları söyledi:

KOMPLO TEORİLERİ YARDIMCI OLMAZ

„Sizin aracılığınızla vatandaşlarımıza buradan bir çağrı yapıyorum. Özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliğiyle kendinizi yıpratmayın. Yok efendim „bu virüsü kim çıkarmış “, „niye çıkarmış “, „hedefi nedir “gibi komplo teorilerin şu durumda salgını bitirmemize hiçbir faydası yok. Sadece bizi yorar. Salgınla mücadelede kurallara uyduktan sonra moralimizi bozmayalım. Evde agresif olmamaya dikkat edip, sabırlı olmamız gerekli. İlk önce ailede, sonra toplumda dayanışma şart.

İYİLEŞME SÜRECİ İKİ HAFTA

Hastalığın belirtileri basit bir soğuk algınlığından zatürreye kadar uzanan geniş bir yelpazede dağılıyor. Sık rastlanan en önemli belirtileri ise yüksek ateş, balgamlı öksürük, nefes darlığı. Belirtisini gördüğümüzde doğrudan hastalığı tanıyabileceğimiz spesifik bir belirtisi yok. Enfeksiyonun yaygın belirtileri solunum semptomları, ateş, öksürük ve dispnedir. Daha ciddi vakalarda, pnömoni, ağır akut solunum yolu enfeksiyonu, böbrek yetmezliği ve hatta ölüm gelişebilir. Test sonucu pozitif çıkan hastalar karantinaya alındıktan iki hafta sonra iki teste daha tabi tutulurlar. Bu testlerde negatif çıkarsa hasta virüsten kurtulmuş olur. Bunun için el temizliğine dikkat edilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Antiseptik veya anti bakteriyel içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir. Eller yıkanmadan ağız, burun ve gözlerle temas edilmemelidir. Hasta insanlarla temastan kaçınmalıdır (mümkün ise en az 1 m uzakta bulunulmalı).

ha-ber.com/Metin ES / DUİSBURG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.