DR.TAŞCI: YA KORONA, YA AŞI

DR.TAŞCI: YA KORONA, YA AŞI

ABONE OL
00:15 - 01/06/2021 00:15
DR.TAŞCI: YA KORONA, YA AŞI
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Duisburg kentinde Dr. Sevim Taşcı, Dr. Nihal Öremiş ve Dr. Dusan Djukanovic ile birlikte Aile Hekimliği yapan Uzman Dr. Erkan Taşcı, insanların aşı üzerinden asılsız komplo teorileri uydurduklarına dikkat çekerek, tek çözümün aşı olduğunu söyledi. Dr. Taşcı, „ Ya korana, ya aşı“ dedi.

Gazatemize aşı ve korona hakkında bilgi veren Uzman Dr. Erkan Taşcı, Almanya’da yaşayanların yüzde 35,9’una en az bir doz, yüzde 10,6’sının ise aşılarının tamamlandığını, buna göre  29 milyon 800 bini en az bir doz, 8 milyon 800 bini ise ikinci doz aşı olduğunu belirterek şunları söyledi:

KORKMAYIN, KOMPLO TEORİLERİNE İNANMAYIN„

Günde yaklaşık 150 kişiye aşı yapıyoruz. Üstelik Cumartesi, Pazar günleri de aşı yapıyoruz. Duisburg ve çevresinden insanlar muanehanemize gelip aşı oluyorlar. Burada bir ekip kurduk ve normal rutin işlerimizin yanısıra büyük bir özveriyle korona aşısını yapıyoruz. Pandeminin başka durdurulma imkanı yok. Şayet insanlar yeniden özgür olmak ve bu hastalıktan korunmak istiyorlarsa aşı olmak zorundalar. Uzun vadeli komplo teorileri uyduruluyor. Yok kısırlığa yol açacakmış, yok çip takılacakmış, bunlar uydurma. Bütün korona aşıları güvenlidir.

HER AŞININ YAN ETKİSİ OLUR

Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum. Her ilacın veya aşının yan etkisi olur. Bu gayet normal. Fakat şunu hesap etmek gerekir. Şayet bir aşının koruyucu özelliği yan etkisinden daha fazla ve çok öndeyse aşı yapılmalıdır. Düşünün doğurgan kadınlarda alınan doğum kontrol ilaçları nadir olmak üzere kan pıhtılaşması yapabiliyor. Bu haplar korona aşısından daha fazla yan etkiye sahip.

TATİL İÇİN AŞI OLMAYIN SAĞLIK İÇİN AŞI OLUN

Malum yaz tatili yaklaştı ve gurbetçiler tatil yapmak istiyor. Tatil için aşı olmak isteyenler var ve bu çok yanlış. Aşı, izin için ayarlanmamalı. Fakat işi acil olanlar ve memlekete gitmek zorunda kalanlar sadece tek aşı olan Johnson-Johnson aşısını yapabilirler.

Diğer aşılarda 2.doz aşıdan sonra yüzde 80-95 arasında koronaya karşı korunma oranı var. Koronadan ötürü ölümü yüzde yüze yakın önlüyor. Aşı olanlar ‘ben aşıyı oldum, kime ne olursa olsun“ demeyecek. Toplum sorumluluğu için ve pandemi bitene kadar maske, mesafe ve hijen kuralına uymamız gerekir“

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.