DOSTLARINIZ AZ OLSUN AMA CANDAN OLSUN

ABONE OL
23:53 - 08/06/2022 23:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gerçek hayatımızda yaşamımızın önemli bir parçası olan Arkadaşlık, dostluk bizler için, yaşam kadar önemli ve sağlıklı bir şekilde var olabilmemiz kadar değerlidir. Dost deyince, Çıkarsız, koşulsuz zor zamanlarımızda ve her zaman yanımızda olan insanlar bizim gerçek dostlarımızdır diye düşünürüz.

Kimilerine göre dostluk, arkadaşlık ile aynı derecede olduğu düşünülebilir. Peki ya nedir gerçek dostluk? Hiç düşündünüz mü? Bazen küçük bir merhaba ile başlıyor arkadaşlığımız daha sonra zamanla tanıdıkça, zaman geçirdikçe bir şeyleri paylaştıkça o güzel arkadaşlığımız dostluğa dönüşebiliyor. Yeri geliyor dost dediğimiz insanlar bizlere Ailemiz kadar yakın olabiliyor.

Gerçek Dostlar, güzel bir başarı Elde ettiğimiz zaman, güzel şeyler aldığımız, zaman evlilik hayatında mutlu olduğunuz zaman, sırrını paylaşmayı bilen bizlerin her hali ile mutlu olan, zor zamanlarda bizlere yardım eden insanlardır. Senin Başarılarını kutlayan, seni arayıp soran, seninle vakit geçiren, insanlar gerçek dostlarımızdır.

Bir de bunun Tam aksine elde ettiğiniz başarılarınızdan, mutluluğunuzdan ve satın aldığınız herhangi bir şeyden sizlere karşı hep negatif konuşuyorsa, eleştiriler yapabiliyorsa, Hep olumsuz konulara değiniyorlarsa, bunlar bizi kıskanıyor olabiliyorlar. Aslında her insanda biraz da olsa kıskançlık duygusu vardır.

Bu gibi durumları her zaman sık sık yaşıyorsak bunlar bizim gerçek dostlarımız değildir. Sadece dost gibi görünen insanlardır. Bazı insanlar ise sizin hayatınızdan önemli sırları öğrenmeye çalışır fakat kendi sırlarından hiçbir zaman bahsetmeyi sevmezler. Seni dost gibi dinlerler, senin sırrını alıp başkalarına paylaşırlar. Bunlar bizim insanlığımızdan, iyi niyetimizden beslenirler ve kendilerini her zaman haklı görüp bizi aşağıya çekerler.

Bu durumlarda bu insanlardan hemen uzaklaşalım ki daha güzel dostlara yeni kapılar açılsın. Dostluk için söylenmiş o kadar güzel sözler var ki, Dost dediğin, çay gibi olmalı şekeri ne fazla ne az olsun. Bir tat bırakmalı, bazen acı, bazen tatlı her zaman ihtiyaç duyulmalı. Dost dediğin ayağını kaydıran değil, düştüğü yerden seni kaldıran olmalı.

Dostlarınız az olsun Candan olsun. Candan Dostlara can feda olsun. Sevgilerimle

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.