Dortmund`da Dünya Engelliler Günü kutlandı

Dortmund`da Dünya Engelliler Günü kutlandı

ABONE OL
23:54 - 16/06/2019 23:54
Dortmund`da Dünya Engelliler Günü kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dortmund`da Dünya Engelliler Günü kutlandı

BeMig e.V. Göçmen Kökenli Engellileri Destekleme Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, TEM (Dortmund Türk Eğitim Merkezi) salonunda hazırladıkları kutlama programını gerçekleştirdiler.

Toplumumuzun çok önemli bir sorununa kuruluşuyla neşter vuran, BeMig e.V. yöneticileri ve destekleyenleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün “Hüznünü Neşeye Dönüştürdüler”. Her yıl 3 Aralık gününde düzenledikleri programlarla kamuoyunun dikkatlerini engellilere ve ailelerine çekmek için farklı etkinlikler düzenliyorlar. 

Diğer taraftan BeMig, yaptığı çalışmalarla engelli aile bireylerini yasal hakları ve sosyal çalışmalarıyla en üst düzeyde bilgilendiriyor. Toplumumuzun her bireyi, engellilerimiz için bir sorumluluk üstlenmelidir. Fırsat bulabilen yurttaşlarımız, BeMig’i ziyaret ederek yetkililerin bilgisi dahilinde destek olmalıdır. Unutmamalıyız ki, kendimiz ya da ev halkımızdan bir kişi her an engelli duruma düşebilir. 


BeMig’de gönüllü olarak, Halkla İlişkiler görevini üstlenen Kıymet Aktaş 3 Aralık programını şöyle anlattı:

“Bu yıl ailelerden gelen istekler doğrultusunda ve kendimizi tekrar etmemek adına, farklı bir program tasarladık. Dışardan bakıldığında görülemeyen ancak, biz ailelerin ve özel çocukların boğazına yumruk gibi düğümlenen, yakın dost ve akrabaların katılamadığımız, katıldığımızda da bakışlarla ya da sözlerle dışlandığımız düğün, kına, nişan, doğum günü, askere uğurlama gibi tüm özel gün programlarını temsili olarak yaşayıp yaşatmak istedik.
Üyelerimize yönelik programımıza, Essen Başkonsolosluğu adına, Muavin Konsolos  Mete Zaimoğlu katılarak günün anlamına istinaden bir konuşma yaptı. Konuşmasına, “Sadece bir gün değil, her gün yanınızdayız” mesajının altını çizdi.
Program, annelerin ve özel çocuklarımızın coşkularıyla yaklaşık 4 saat devam etti. Günün sonunda farklı bir şeyler yapmanın hazzı ve mutluluğu, gülen güzel yüzler görmenin sevinci kaldı bizde. 
Kurulduğu günden buyana BeMig Engelliler Derneğinden, manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan Essen Başkonsolosluğu yetkililerine ve özellikle bu konuda duyarlı olan Başkonsolosumuz Mustafa Kemal Basa’ya vefakâr halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca derneğimizin tüm etkinliklerine katılımlarıyla destek veren Türk Basınının değerli temsilcilerine de teşekkür ederiz” dedi.

ha-ber.com/Ahmet Birinci/Dortmund
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.