Dortmund ADD’de “Atatürk ve Cumhuriyet” semineri düzenlendi

ABONE OL
23:01 - 15/03/2019 23:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Prof. Dr. Kemal Arı tarafından Dortmund ADD’de bir eğitim semineri düzenlendi.

Seminerin konusu; “Atatürk ve Cumhuriyet” ti. Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı, İzmir’den gelerek seminerde toplam 12 saat ders verdi.

Türkiye’de Büyük Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Türk Devrimi’nin oluşumunu hazırlayan tarihsel koşullar, ayrıntılı biçimde seminerde ele alındı. Seminere yaklaşık 100’ün üzerinde insan katıldı.

Bunların 90’a yakını eğitimlerini eksiksiz tamamlayıp başarılı oldular ve katılım belgelerini bizzat Prof. Dr. Kemal Arı’nın ve Dernek Başkanı Ahmet Singör’ün elinden aldılar.

Türk Devrimi’ni kavramsal temelde ele almayı ve tarihi olayların bu kavramlar eşliğinde derinden kavranmasını sağlamayı amaçlayan seminerin oldukça başarılı geçtiği belirtiliyor. Seminere değişik yaş gruplarından katılan katılımcılar, sunumun oldukça başarılı geçtiğini ve çok şeyler öğrendiklerini ifade ediyorlar.

Prof. Dr. Kemal Arı, geçen yıl da Almanya’ya gelerek, Diusburg’ta ve Siegen’de seminer dersleri vermişti. Prof. Dr. Kemal Arı; gelecekte de bu seminerlere devam edeceklerini belirtti.

ha-ber.com/Dortmund

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.