*** Domuz gribi, Alman tatilcileri korkutuyor

*** Domuz gribi, Alman tatilcileri korkutuyor

ABONE OL
18:28 - 14/07/2009 18:28
*** Domuz gribi, Alman tatilcileri korkutuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Domuz gribi, Alman tatilcileri korkutuyor


Almanya’da tatil sezonu başlarken, Almanların en çok sevdiği tatil beldelerinden biri olan İspanya’nın Mallorca adasından domuz gribi haberleri gelmesi endişeye yol açtı

Geçen hafta lise mezuniyetini kutlamak için Hessen eyaletinin kuzeyinden adaya giden bir grup Alman genç, tatil dönüşü beraberlerinde "domuz gribi"ni de getirince adada tatil yapmak isteyenler arasında korkuya yol açtı.


Kassel şehri yakınlarındaki bir liseden, grup haline adaya tatile giden gençlerden yedisi, söz konusu gribe yakalandı. 18 ile 20 yaşları arasındaki gençler, tatil dönüşü evlerinde karantinaya alınırken, arkadaşları da müşahede altında tutuluyor.

Ortaya çıkan hastalık konusunda bir açıklama yapan Kassel bölgesi klinik sözcüsü Harald Kühborn, daha önceden iki vaka tespit ettiklerini son olayla birlikte grip vakalarının dokuza çıktığını söyledi.

Alman uzmanlar, tatile Mallorca’ya gideceklere uyarılarda bulunmaya başladı. Tatilde nelere dikkat etmeleri konusunda da basında haberlere yer verildi.


Öte yandan bölgeye yapılan rezervasyonlarda düşüşlerin yaşanmasından da endişe ediliyor. Rezervasyonların gripten etkilenmeyen ülkelere kayması bekleniyor.


(CİHAN) (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.