Domates üretici ve ihracatçısı Putin’in imzasını bekliyor

Domates üretici ve ihracatçısı Putin’in imzasını bekliyor

ABONE OL
21:30 - 20/12/2020 21:30
Domates üretici ve ihracatçısı Putin’in imzasını bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk domates üretici ve ihracatçısı Rusya Federasyonu’nun Başkanı Putin’den domates kotasının 250 bin tona çıkarılması kararını imzalamasını bekliyor.

Edinilen bilgilere göre, Rusya’nın Özbekistan ve Azerbaycan’dan ithal ettiği domates ve biber yasağını geçen hafta içinde kaldırasından sonra gözler, Türkiye’ye konulan yasağın kaldırılmasına çevrildi.

Rusya Federasyonu Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Merkezi Rosselkhoznadzor ’un, 250 bin ton kota koyduğu Özbekistan ve Azerbaycan’dan ithal edeceği domatesi belirlediği bölge ve şirketler tarafından yapılmasına karar verdiği öğrenildi.

Rusya, 200 bin tonluk kotası dolan Türkiye’den Antalya ve İzmir bölgelerinde domates ile zirai ilaç kalıntısı bulunduğu gerekçesiyle biber alımını yasaklamıştı. Girişimler sonucu Rusya’nın 200 bin tonluk kotayı 250 bin tona çıkaracağı yönünde karar alacağı belirtilmişti.

Rusya Federasyonu Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Merkezi Rosselkhoznadzor’un Türkiye’ye uyguladığı domates kotasının 250 bin tona çıkarılması yönünde karar aldığı ve yazıyı Devlet Başkanı Putin’in onayına sunduğu öne sürüldü. Türk domates üretici ve ihracatçısı şimdi Putin’in onayını bekliyor.

Türkiye tarafından yaş meyve sebze ürünlerinde pestisit kalıntı analizinden sonra domate ve biberde virüs analizi de yapmaya başladı. Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerinde virüs analiz ücretinin 1770 TL olduğu, bunun da ihracatçıya ek yük getireceği ifade edildi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.