Doktorlar ile hastalar seminerde buluştu

Doktorlar ile hastalar seminerde buluştu

ABONE OL
13:22 - 28/11/2022 13:22
Doktorlar ile hastalar seminerde buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği’nin Nürnberg’de düzenlediği ‘Doktor-Hasta Semineri’ne ilgi yoğun oldu. Çok sayıda davetlinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını Bavyera Tabipler Birliği Başkanı Dr. Reşit Demir yaptı.

Doktorlar ile hastalar bu seminerde buluştu

Seminere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Dr. Demir, “Sağlık konusunda bilgilendirme seminerine konuşmacı olarak katılan konusunda uzman dört doktorumuzdan biri eklemler ve eklem ağrıları, biri bel ağrıları, biri iç hastalıklarıyla alakalı özellikle bağırsak kanseri önemleri konusunda, diğer uzman doktorumuz da plastik ve estetik cerrahide son gelişmeleri anlatacak” dedi.

Doktorlar ile hastalar bu seminerde buluştu

Eklem aşınmasındaki tedavi seçenekleriyle ilgili konuda Nürnberg St-Theresien Hastanesi’nden PD. Dr. Med Andreas Mauerer, bel fıtığı teşhisi ve tedavisiyle ilgili konuda Rummelsberg Hastanesi’nden PD. Dr. Med. Ulrich Vieweg, kolorektal kanser önlemi için muayenelerle ilgili konuda Erlangen Sağlık Merkezi’nden Prof. Dr. Med. Hans Dieter Janisch, estetik plastik cerrahisinde aktüel yöntemlerle ilgili konuda Nürnberg Hastanesi Dr. Med. Jens H. Baetge sunum yaptı. Avrupa’nın ünlü doktorları arasında isimleri geçen uzman doktorlar seminerde, omurga hastalıkları, bel ve boyun ağrılarının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ortopedik hastalıkların, doğuştan, omurilikteki kasların zayıflaması, ağır işler, yıpranma, öksürme ve aksırmadan geldiğini vurguladı. Uzman doktorlar, teknolojinin ilerlemesine rağmen en zor ameliyatlardan birinin bel fıtığı ameliyatı olduğunu kaydetti. Boyun fıtığı olanların ellerinin ve kollarının, bel fıtığı olanların ise ayaklarının ve bacaklarının halsizleştiğini belirten uzmanlar, bel ve boyun ağrılarının tedavisinin, hastaya ağrı kesici verilmesi ve hasta jimnastiği yaptırılması ile mümkün olacağını, son çözüm olarak ameliyata başvurulması gerektiğini söylediler.

Doktorlar ile hastalar bu seminerde buluştu

‘BİZİM İÇİN KUTSAL MESLEK’

Seminere katılan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise şunları söyledi: “Sağlık konusu çok önemli. Pandemiden dolayı vatandaşlarımızı bilgilendirici sağlık seminerleri yapılamıyordu. Sağlık sektöründe hiçbir insan ayırımı yapmadan fedakârca hizmette bulunan doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız gözbebeğimizdir. İtina ile saygı göstermemiz gereken kişilerdir. Doktorluk, eğitim süreci uzun olan çok meşakkatli bir meslektir. Ülkemizde doktorluk ve öğretmenlik gibi bazı meslekler kutsal meslek sayılır. İnsan hayatına doğrudan dokunan doktorluk gibi kutsal meslek çalışanlarımıza sahip çıkalım. Bavyera-Tabipler Birliği tarafından düzenlenen ‘Doktor-Hasta’ konulu sağlık seminerine konuşmacı olarak katılan uzaman doktorların vatandaşlarımıza yönelik aydınlatıcı bilgiler vermesi çok faydalıdır.”

ha-ber.com/İlhan BABA / NÜRNBERG

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.