*** Doğan’ın vizeye karşı örnek mücadelesi

*** Doğan’ın vizeye karşı örnek mücadelesi

ABONE OL
17:12 - 30/05/2009 17:12
*** Doğan’ın vizeye karşı örnek mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Doğan’ın vizeye karşı örnek mücadelesi

Ahlen’de Alman ve Türklere yönelik ticari danışmanlık yapan firması sahibi Fatih Doğan, Almanya’nın Türklere uyguladığı vizenin kalkması için bireysel mücadele başlattı

Özelikle Danışmanlık Firması OR-GA’ya ticari bağlantı için başvuran Türkiye’deki firma sahiplerinin durumundan ticari ve bir Türk olarak duygusal olarak etkilenen Gaziantepli Fatih Doğan, yakından tanıdığı Ahlen’in CDU’lu Eyalet Milletvekili Bernhard Recker üzerinden Federal İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble’ye ulaşmayı başardı.


İşadamlarının Almanya’ya ve Avrupa’ya yaptıkları bu çileli yolculuğu, vize almadaki zorluklarını ve kaybolan yatırım potansiyelini bir mektupla Federal Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schäuble’ye bildiren Fatih Doğan’a bakandan cevap geldi. Bakan Schäuble’nin mektubunda önümüzdeki dönemde vize konusunda daha esnek davranılabileceğini, çözüm için çalışmalar yapıldığını yazdığını söyleyen Fatih Doğan, "Vize zorluğu her yatırımcının vizeyi kendi imkanları ile alıyor olması da Avrupaya iş bağlantısı için başvuru sayısının düşük kalmasında önemli rol oynuyor. Vize müracaatı yapan insanlar dışlanıyor, aşağılanıyor. Bu mantığı kabul etmek mümkün deği" dedi.


TÜRK TARAFI PASİF

Bu konuda Türkiye tarafının çok pasif kaldığını belirten Fatih Doğan, vizelerde çıkartılan zorlukların nedenini Almanya’da Türk halkı ile Anavatandaki Türkler arasındaki vatan bağını kesmek mi, yoksa Türklerin burdaki gücünün önüne set çekip yatırımcıyı engellemek mi olduğunu kendi kendine soran Fatih Doğan "İlgili bakanlıktan, Almanya ile yaşanan bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Türkiye’de yaşayan işadamlarımızın, ailelerin, sporcuların, kültür elçilerinin, sanatçıların vizeye kurban gitmelerini istemiyoruz. Avrupalılar hem Türkiye’nin bilgi ve kültürel yönden kendisini geliştirmesini ve dünya ile entegre olmalarını istiyor hem de bu zorlukları yaşatıyor. Seyahat özgürlüğü herkes için geçerli olmalıdır. Bizim firma olarak hedefimiz bu konuda aktif kalmak ve vize kalkana kadar mücadeleyi sürdürmektedir" diyerek, Türkiye’nin ve buradaki kişi yada kurumların ısrarla bu konuda yapacağı baskının Almanları Türklere uyguladığı Vizeyi kaldırmaya zorlayacağını ifade etti.

Mehmet TANLI – ha-ber-com – Ahlen 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.