DOĞADA YAŞAM

ABONE OL
23:08 - 23/07/2022 23:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Doğada kimse kendi için yaşamaz.

İnsan genetik olarak  birinci sırada üremeye,üreyebilmesi için’de beslenmeye kodludur.

Şaman öğretisinde hiç bir canlı kendi için yaşamaz bir başkası için yaşar denir ve örnekler verir.

Mesela Güneş kendisi için ısıtmaz ve ışıtmaz.

Ay kendisi içın parlamaz,nehirler kendi suyunu içmez,ağaçlar kendi meyvesini yemez bunları daha çok uzatabiliriz.

Bu anlatıyı daha önceleri dergahlarda,tekkelerde ve ocaklarda anlatmak için dervişler için bir sofra hazırlanır,önlerine envai çeşit yiyecekler konur, dervişler de sofraya oturduktan sonra ellerine birer metreden uzun kaşıklar verilir, buyurun yemeğinize başlayın denilirdi.

Ham Ervah olan dervişler.

Lezetli yemekleri yemek isterlerken, kaşıkları ağızlarına götüremezler, yemeği yüzlerine gözlerine bulaştırırlar,üzerlerine döker; sinirlenirler bunun akabinde sofradan aç kalkarlardı.

Bu çalışma günlerce sürer taki dervişler.

Ben değilde Biz olmayı idrak edene kadar.

Dervişler ne zaman biz olurlar ,birbirlerini izler,her hangi bir yemege bakan dervişe karşısındaki o yemekten sunar,diğer derviş de bir diğerini besler sofradan tok kalkarlardı.Nefs’ini bitirememiş topluluklar hiç bir zaman karınlarını doyurup doğru yaşayamazlar.Bakın izleyin ham birinin yemek yemesinden,konuşmasına ,kulandığı cümlelere size hemen bir ip ucu verir.Bu sosyolojik bir olaydır.

Yıllar önceleri Anadolu Erenleri Dergah,Tekke ve Ocaklar içerisinde bunu çözmeye çalışmışlardır.Biz degilde ben eksenli yaşayan topluluklar ın Dünyayı getirdigi son durum ortada.

Savaş; kavga ve kandan beslenen ben merkezlilerin bu Dünyaya verecekleri hiç birşey yoktur,çünkü paylaşımcı değildir.

Bir başkasına yaşam şansı tanımaz,bu sistem döngüsünden çıkabilmenin tek yolu örgütlenmektir.

Bunu önündeki engel ise köleliği kabul etmiş insanlara köle olmadıklarını anlatabilmektir.

Gün itibarı ile çevrenize baktığınızda zenginler daha fazla zenginleşirken,fakirler daha fazla fakirleşiyor.Orta kesim ise hızla fakirleşmeye doğru irerliyor.Kendince solculuk; ilericilik yapan sözüm ona ‘’entellektüeller’’ ağzını açıp bir kelime etmedikleri gibi kölelikten nasıl faydalanırız derdine düşmüşler.

Muhafazakarların  durumu,liberallerin durumu pek farklı değil.

Memleket’de zam gelmeyen sadece maaşlar kaldı, sürü gibi yönetilmeye mahkum topluluklar, verilen bir lokma kuru ekmeğe razı oluyorlar.

Bir paket makarnaya muhtaç insan bir milyon dolarlık arabaya bineni alkışlıyor.Bayramda köyüne gidecek parayı bulamayan,uzaya gitmek artık zor değil diyen bakanı alkışlıyor,bu ne perhiz bu ne lahana.

Şu çok demokrasiden; insan haklarından dem vuran Avrupa ve Amarika farklımı,topluma basında ne gösteriyorlarsa onu doğru zanedip diğerlerine düşmanlık ediyor,tamda sistemin istedigi gibi.

Artık bir şeyler yapmanın zamanı geldi ve geçiyor.

Biz olalım iri olalım diri olalım.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mehmet Tas

      Yazinizi, bûyûk bir ilgi ile okudum! Cok Tesekûrler! Sik sik tekrarlanan bir Söylemimiz var, “Hepimiz Bir, Birimiz Hepimiz olmadiktan sonra” bir ilerlemenin olmiyacagi aciktir, dediginiz gibi! Bir bitki ekildiginde, “Ûrûn” beklenir!

      Yanıtla
      +0
      -0