DOĞA, İNSAN VE BİSİKLET

ABONE OL
19:38 - 30/01/2023 19:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Danimarka’da yağmurlu ve karlı havalar için üstü camlı bisiklet yolları çalışmaları yürütülüyor.

Bisiklet ulaşım,

Bisiklet spor,

Bisiklet sağlık,

Bisiklet kültür,

Bisiklet yaşamdır.

Mekanik ve biyolojik uyum ve dengenin ortaya çıkardığı yaşam özgürlüğüdür. 

Bisiklet tek kişilik olmasına rağmen bireyselliği ret eder.  İnsan ile mekanik aletin birbirini harekete geçiren uyum, birbirini dengeleyen kondisyon, koordinasyon ile bütünleşmesinden dolayı bisiklet sosyalist bilgiçtir.

Bisiklet: Müzikaliteyle ritim düşlerinle yol alma, doğayı hissetmek, kendi doğan ile bütünleşme duygunu hayata geçirebildiğin, bedenini beslediğin ruh halindir.

Bisiklet bilim,

Bisiklet iletişim,

Bisiklet muhalif yaşam tarzıdır.

Bisiklet yaşam içinde sınıfsal ayrım yaratmaz. Doğa, çevre dostudur. Tüketici olmayan, emek ve mekanik güç ile ortaya çıkan üretkenliktir. İnsanın ve diğer canlıların ortaya çıkardıkları patikalara, yollara ilk giren mekanik sistem bisiklettir. 

Bisiklet tarih,

Bisiklet bilim,

Bisiklet mühendislik, 

Bisiklet şehirlerin yüzü,

Bisiklet insanın doğa bilinci

Bisiklet muhalif yaşamdır.

Bisiklet: Şehirlerde, kasabalarda ulaşımı ele almanın ötesinde insan yaşamı- doğa dostu, kültür ve sosyal dokudur. Hobi aracı değildir. İhtiyaçtan ortaya çıkan, müdahil, sağlıklı, dirençli, mücadeleci yapısı ile anarşist ruhludur.

 

Bisikletin sosyal doku ve kültürel yaşam

Yaşam alanlarını bisikletsiz tasarlama, bize orta çağın gerisinde yaşam dayatmadır. 

Toplumsal ihtiyaç gerektirmeyen gökdelenlerin gölgesinde kalan kentler tasarlama, insanlıktan çıkıp sermaye kazanımı ile güce kavuşanların sömürü düzenidir. Yaşanıla bilinir kentler: Doğa, canlı cansız varlıkların doğallığı içinde insan yaşamı oluşur. 

Kent yerleşim peyzajı, tasarımı antropoloji, sosyoloji, kültür, sosyal, sağlık, ulaşım psikolojisi eğitimi ve düzenlemesi ile ortaya çıkarılmalıdır. 

 

Sonuç olarak!

Sosyal, siyasal ve eğitim olarak az gelişmiş ülkelerde sermayenin kendine bağlı ve bağımlı yetiştirdiği önünde sıfatlar olan isimlerin propaganda taburu aracılığı ile gelişmişliği yüksek binalar, yalılar, saraylar inşa ederler.  Hiçbir zaman trafiğe açık yollarda motor devrine çıkıp, hız sınırına ulaşamayacak araçları zenginliğin simgesi haline getiren kibirli çevreler bisikleti yoksulluğun simgesi olarak görürler.

Doğayı, insanı sevmeyen, bisikleti sevmez.

Zenginliği gelişmişlik, güç olarak, sahip olduğu araç kadar kendini insan görürler.

Onlar arabalarını kayıp ediklerinde hiç olurlar.

 

Bisiklet kullanımı bilimsel eğitim seviyesidir.

Sosyal–siyasal, eşit gelir dağılımı, hak ve özgürlükler olmayan ülke ve kent yönetimlerinin çalışmaları içinde insan ve bisiklet olmaz.

 

Biz varız!

İnsan ve bisikleti temel alan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in Seferihisar’ın tüm yaşam alanlarında bisiklet yollarını yapma projeleri başlatması önemlidir. İmar Müdürü Erkan Demir’in imar planlarında araç parkı ve bisiklet yollarına önem verilmesi, yaşanıla bilinir kentler tasarlama çabası değerlidir.

Bisiklet ve yüzme okullarda çocuklara okuma yazma ile birlikte öğreten ülkelerin eğitimli toplum yaratırlar.

 

Başlamak başarmaktır.

Seferihisar Halk Eğitim Müdürü Dr. Mehmet Ali Noyan, Müdür Yardımcısı Hasan Nozoğlu’nun Seferihisar’da bisiklet kullanan insan sayısını artırmak, bisiklet kullanıcılarının bisikletlerini tamir edebilmeleri için kurs açması doğaya, insana yaşamına saygıdır.

Her iki çalışmayı güçlendirmek için: Seferihisar Kaymakamı, Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve diğer kurum amirleri, kuruluş başkanları ve yöneticileri çalışmalara bisiklet kullanarak teveccüh göstermeliler.

Hadi hayırlısı…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.