Diyarbakır’ın 130 Yıllık Dergi Hafızası Sergilendi

Diyarbakır’ın 130 Yıllık Dergi Hafızası Sergilendi

ABONE OL
12:39 - 09/11/2022 12:39
Diyarbakır’ın 130 Yıllık Dergi Hafızası Sergilendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1890 yılından bu yana Diyarbakır’da basılan Osmanlıca, Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice dergiler bir sergide toplandı.

Dergilerin ortaya çıkarılarak sergilenmesine Yazar Ahmet Çakmak karar verdi.

Çakmak yaklaşık 20 yıllık bir çalışmayla, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinden başlayarak, Cumhuriyet döneminde Diyarbakır’da yayınlanmış 70 dergiye ulaştı.

Çakmak ilk etapta bunların arasından 40’ını sergileme kararı alırken, özellikle dergilerin ilk sayılarını bularak sergisine ekledi.

VOA Türkçe’ye konuşan Çakmak, dergilerin ilk sayılarının, çizgileri hakkında fikir verdiğini söyledi.

Çakmak’ın sergisinde Osmanlıca, Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice dergiler yer aldı. Dönemin tanınan yazar ve şairlerinin yazdığı dergiler de sergide yer aldı.

Sergiyi ilgiyle gezen ziyaretçiler, yıllar önce okudukları bazı dergileri yeniden görünce, “Sanki eski bir dostla karşılaştık” şeklinde yorum yaptı.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’ın 130 Yıllık Dergi Hafızası Sergilendi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’ın 130 Yıllık Dergi Hafızası Sergilendi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’ın 130 Yıllık Dergi Hafızası Sergilendi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.