Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor

ABONE OL
20:37 - 01/04/2023 20:37
Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 414 kişinin öldüğü Diyarbakır’da, enkazdan çıkan değerli eşyalar, polis tarafından koruma altına alınıyor. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, enkaz başında nöbet tutarak, çıkan değerli eşyaları kayıt altına alıyor.

Yenişehir İlçesindeki Galeri Sitesinin enkazında iş makinaları çalışmaya devam ediyor. İş makinalarının kepçelerinin çıkardığı hafriyat, önce enkazda bulunan ekipler tarafından inceleniyor. Enkazı titizlikle inceleyen ekipler, değerli eşyaları arıyor. Ekipler bulduklarını kayıt altına alıyor.

6 Şubat’ta meydana gelen depremde bir bloğu tamamen yıkılan 4 bloklu Galeria Sitesi, 89 kişiye mezar oldu. Depremde ağır hasar gören diğer üç blok da sakinleri, evcil hayvanları ve değerli eşyalarını çıkardıktan sonra yıkıldı. Ancak binanın enkazı hala tam olarak kaldırılmadı. Enkaz kaldırılırken görevliler, bina sakinlerine ait eşya olup olmadığını kontrol ediyor. Hafriyat kamyonlarına yüklenmeden önce yapılan kontrollerde çok sayıda çelik kasa ve değerli eşyalar bulunması üzerine Diyarbakır Emniyeti, özel ekipler kurdu. 8 ile 12 kişilik ekipler enkaz başında nöbet tutmaya başladı.

Enkazdan çıkan ziynet ve diğer değerli eşyalar ile manevi değeri olan eşyalar, kamera ile kayıt altına alındıktan sonra polis ekiplerine teslim ediliyor. Galeria sitesinin enkazından şimdiye kadar 14 çelik kasa çok sayıda değerli eşya çıkarıldı. Polisin çağrısı üzerine başvuran bina sakinlerinden 3’ü, kendilerine ait olduğunu ispatladıkları çelik kasaları teslim aldı. 11 kasa ve diğer eşyalar sahiplerini bekliyor.

Polis ekipleri sadece Galeria enkazında değil, Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar ilçelerindeki diğer enkazda da değerli eşyalar için nöbet tutuyor. Sahibi çıkmayan eşyalar, sahibi ya da bir yakını bulunana kadar koruma altında tutuluyor.

Diyarbakır’da depremlerde 1’i boş 7 bina yıkıldı. 414 kişi hayatını kaybederken, 912 kişi de yaralandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarında acil yıkılması gereken 15 bina ile 6 minare kontrollü şekilde yıkıldı. 650 ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte, polis ekipleri hırsızlık olaylarına karşı, binaların çevresinde devriye geziyor.

VOA tarafından geçilen Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Diyarbakır’da Enkazdaki Değerli Eşyalar Sahiplerini Bekliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.