DİTİB’de ‘Bed-i Besmele’ geleneği devam ediyor

DİTİB’de ‘Bed-i Besmele’ geleneği devam ediyor

ABONE OL
22:02 - 17/08/2020 22:02
DİTİB’de ‘Bed-i Besmele’ geleneği devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da 2020-2021 öğretim yılının başlamasıyla birlikte Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne bağlı cami derneklerinde okula başlayan öğrenciler için “Bed-i Besmele” töreni geleneği bu yıl da devam etti.

Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde okulların başlamasıyla DİTİB eyalet birliklerine bağlı cami derneklerinde düzenlenen “Bed-i Besmele” törenleri maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirildi.

Cami derneklerinde Kur‘an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda ilahiler okundu ve çocukların başarıları için dualar edildi.

Camilerde “Bed-i Besmele” törenlerinin gelenek haline geldiğini ifade eden Essen DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, “Bölge birliğimize bağlı camilerimizde çocuklarımız büyüdüğünde bugünü hatırlayarak‚ okula camide besmeleyle ve dua ile başladık diyecekleri bir anı olsun istedik. Pandemi tedbirleri kapsamında camilerde düzenlediğimiz törenlerden çoçuklar kadar ailelerinin de mutluluklarına şahit olduk. Bizler de mutlu olduk. Bu imkanları hazırlayan dernek yöneticilerimize, din görevlilerimize, veli ve kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı versin” dedi.

Bed-i Besmele törenlerinde ailelerinin karşılarına geçen öğrenciler, heyecanlı anlar yaşadı. Aileler de bu özel anı cep telefonlarına kaydetti.

Törenler öğrencilere kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketlerinin verilmesiyle sona erdi.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.