*** DİTİB Selimiye Camisi törenle açıldı

*** DİTİB Selimiye Camisi törenle açıldı

ABONE OL
17:56 - 21/06/2009 17:56
*** DİTİB Selimiye Camisi törenle açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

DİTİB Selimiye Camisi törenle açıldı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Gundelsheim Selimiye Camisi, bütün hizmet birimleriyle birlikte tamamlanarak açıldı

Stuttgart bölgesinde bulunan caminin açılışına AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Stuttgart Başkonsolosu Ümit Yardım, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Gundelsheim Belediye Başkanı Heike Schokatz, Stuttgart Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Cevdet Çelen, Eğitim Ataşesi Sezai Güler, Çalışma ve Gümrük Ataşesi Metin Erdoğan, Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Dursun Aygün, Münih Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Temel, AB Baden-Württemberg Eyalet Başkanı Heinrich Kümmerle, kilise temsilcileri, emniyet yetkilileri, bölge DİTİB dernekleri din görevlileri ve dernek yöneticileri ile birlikte çok sayıda Türk ve Alman davetli katıldı.

Gundelsheim Belediye Başkanı Heike Schokatz güzel bir eserin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, ”İnşa edilen cami sadece ibadet mekanı değil, aynı zamanda başka insanların birbirleriyle tanışma ve kaynaşmasına vesile olacaktır. Biz burada beraber yaşıyoruz ve bu eser şehrimize de bir zenginlik katmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Stuttgart Başkonsolosu Ümit Yardım, bu güzel eserin dostluğa, kardeşliğe ve geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu, bunun karşılığının her zaman alınacağını kaydetti.

DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan da, camilerin bütün insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamalarına katkıda bulunmak için inşa edildiğini, caminin yapımında emeği geçen, maddi ve manevi katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, inşa edilen bu eseri birlik ve beraberlik içinde açmanın mutluluğunu beraberce yaşadıklarını belirterek, bu ibadethanenin bir hoşgörü abidesi olacağını ifade etti.

Fatsa ayrıca, Bakanlar Kurulu toplantısı münasebetiyle açılışa katılamayan Yurt Dışındaki Türklerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik’in selamlarını ve hayırlı olsun mesajını davetlilere iletti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başlayan AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, bu eserin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin sadece ibadet yerleri olmadığını ifade ederek, ”Camilerimiz aynı zamanda bizim bilgi ve sevgi mekanlarımızdır. Biz burada bilgiyi, irfanı, sevmeyi ve sevilmeyi öğreniriz. Aynı zamanda komşularımızı da sevmeyi öğretiriz. Burada kalplerimizi ve gönüllerimizi buluştururuz” dedi.

Belediye Başkanı Schokatz’a seslenen Prof. Dr. Görmez, ”Müslümanlar bir mabet kazandı, fakat siz de bir barış yuvası kazandınız. Bundan emin olunuz. Çünkü bu mabette Rahman’a secde eden bir insanın karıncayı dahi ezmesi mümkün değildir. Emniyet görevlisi arkadaşlar evlerinde rahat uyusunlar. Bu mabedin varlığı bir güven simgesidir. Biz orada başkalarını rahatsız etmemeyi öğreniriz. Biz her mabedi Allah’ın evi olarak gören bir medeniyetin çocuklarıyız” diye konuştu.

Cami açılışının programında halk oyunları ekipleri ve Eppingen DİTİB Mevlana Camisi Mehtaran Takımı birer gösteri sundu.

(A.A)Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.