DİTİB Nürnberg’den büyük iftar yemeği

DİTİB Nürnberg’den büyük iftar yemeği

ABONE OL
22:23 - 24/04/2022 22:23
DİTİB Nürnberg’den büyük iftar yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİTİB Nürnberg’den büyük iftar yemeği. Yemekte Bavyera Devlet Bakanı ve AB’den sorumlu bakan Melanie Huml hazır bulundu.

Kuzey Bavyera’nın en büyük camisi olan DİTİB’e bağlı Eyüp Sultan Camisinin verdiği iftar yemeği büyük ilgi gördü. İftarda, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Melanie Huml (CSU), Bavyera SPD Genel Sekreteri ve Milletvekili Arif Taşdelen, Cami Başkanı Hasan Aslan,  Kent konseyi üyeleri Dr. Jürgen Körnlein ile Helmine Buchbaum, Dr. Nurcan Demirci Aydın, Dr. Ali Aydın, Türk inisiyatif Nürnberg (TİN) sözcüsü İsmail Akpınar, Kuzey Bavyera UID Başkanı Yılmaz Deliduman, Kuzey Bavyera CHP Birliği Başkanı Rıfat  Çolak, MÜSİAD Kuzey Bavyera Başkanı Haluk Dokur, Saadet Nürnberg Temsilcisi Musa Tamer, Türkspor Başkanı Seyhan Karaaslan, Nürnberg Büyük Şehir Başkanı temsilcileri ve çok sayıda özel davetli hazır bulundu.

BAKAN KAPIDA KARŞILANDI

Devlet Bakanı Melanie Huml’i Cami Başkanı Hasan Aslan, TİN sözcüsü İsmail Akpınar kapıda karşıladı. Daha sonra Başkonsolos Serdar Deniz’inde iştiraki ile cami gezildi ve bakana İslam dini hakkında bilgi verildi.

DÖRT DÖRTLÜK İFTAR YEMEĞİ

Ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı. Cami Kadınlar Kolu tarafından büyük emek sarf edilerek hazırlanan muhteşem bir menü misafirlere sunuldu.

Ev sahibi Başkan Hasan Aslan yaptığı konuşmada, “Muhammed (sav) tarafından Ramazan ayı ilan edilmiştir. “Sabır ve Dayanışma Ayı” olarak anılır. Bu atmosfer bize güç vermeli. Sadece yemek yerken rahatlamamalı, ama aynı zamanda anlaşmazlıkları da sınırlayın. Herkes daha hızlı, çevresine barış getirmelidir, bu nedenle barış elçileri olun. Dinler arası hayırseverlik ve dayanışma mezhepler bizi birbirine bağlar, aynı zamanda tesadüf Hıristiyan Paskalya ve Müslüman Ramazan ayını kutluyoruz. Gelecekte, İnançlar arası ve kültürlerarası daha da fazla ortak nokta bulmamız gerekecek” dedi.

ALMAN DOSTLARIMIZLA DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Başkonsolos Serdar Deniz konuşmasında ise, kendisini sevindiren en önemli gelişmenin, masada, sadece Türk’ün Türk’e sohbeti değil Alman dostlarımızın da burada olmaları önemlidir” dedi. Deniz,” Özellikle Bavyera Hükümetinin Sayın Bakanı Melanie Huml’un aramızda olması, keza Nürnberg Belediyesi Başkanı Marcus König’i temsilen bayan Helmine Buchbaum’un da burada olması, bizleri çok memnun etti” diye konuştu. Başkonsolos Serdar Deniz, Alman dostlarımızın özellikle dinimizle alakalı toplantıya gelmelerinin çok önemli olduğunu vurguladı. Serdar Deniz, korona nedeniyle, şu ana kadar görev bölgesi içinde 192 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini kaydetti.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ

Bakan Melanie Huml, Pandemide özellikle Caminin ve Türk toplumunun çok destek verdiğini, burada ekstra kampanyalar düzenlendiğini vurgulayarak, kampanyada Belediye’ye çok yardımcı olunduğunu, halka açık aşı günleri düzenlendiğini belirti. Bakan, bunun çok önemli olduğunu, ana dilde bilgilendirmenin faydalı olduğunu söyledi. Bakan Ukrayna savaşında değinerek, dayanışmanım önemli olduğunu dillendirdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.