DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, Kenya’da Kumanya Dağıtıyor

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, Kenya’da Kumanya Dağıtıyor

ABONE OL
20:43 - 02/04/2022 20:43
DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, Kenya’da Kumanya Dağıtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Yöneticilerinden oluşan 6 kişilik bir ekip, Afrika kıtasının Kenya ülkesinde bulunan çok sayıda şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine özel hazırlanan kumanyaları dağıtarak ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor.

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği İkinci Başkanı Cemil Kimyacıoğlu ve Genel Sekreter Refet Avcı yaptıkları açıklamada şunları söyledi:

“Nürnberg Din Hizmetleri Ataşemiz Fuad Gökçebay dahil olmak üzere 6 kişilik bir ekiple Afrika kıtasının Kenya’dayız.

Kenya‘nın başkenti Nairobi başta olmak üzere Kajıado, Isi, Garissa, Tana, River, Mombasa, Kwele, Klifi isimli şehirlerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine içerisinde Kuran-ı kerim bulunan özel hazırlanan kumanyalara dağıtarak ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyoruz.

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliğine bağlı derneklerce gerçekleştirilen Hediyem Kuran olsun kampanyasından toplanan 15 bin adet Kur’an-ı Kerim ve 6 bin Koli kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine hazırlamış olduğumuz kumanyaları dağıtmaya devam etmekteyiz”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliği içinde Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizin bağış, zekât ve fitrelerinden oluşturulan fondan harcama yaparak 45 ülkede kumanya dağıtımı gerçekleştirmek üzere yollara çıktıklarını ve 25 farklı ülkede iyilik gönüllüleri olarak görev yaptıklarını belirten Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Fuad Gökçebay da ‘Allah tüm bağışçılarımızdan razı olsun. Veren al olmanın huzuru ve gururu ile Kenya dahil çok ülkeye iyilik ellerimizi ulaştırmaktan mutluyuz. Kolilerimizi alan kardeşlerimizin yüzlerindeki sevinci gördüğümüzde ve Allah razı olsun cümlesini duyduğumuzda bizlerde seviyoruz ve mutlu oluyoruz ‘dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.