DİTİB camisinden saldırıya uğrayan kiliselere geçmiş olsun ziyareti

DİTİB camisinden saldırıya uğrayan kiliselere geçmiş olsun ziyareti

ABONE OL
16:24 - 24/11/2022 16:24
DİTİB camisinden saldırıya uğrayan kiliselere geçmiş olsun ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaleti Offenburg kentinde geçtiğimiz hafta Katolik ve Protestan kiliseleri kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramış ve kiliselerin çeşitli eşyaları tahrip edilmişti.

Saldırıyla alakalı geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Offenburg Merkez Camii dernek başkanı Ali Yıldırım, din görevlileri Atila Korkmaz ve Pınar Demircan ile gençlik kollarından Burcu Kaya ve Ahmet Korkmaz’dan oluşan heyet, Katolik ve Protestan kiliselerini ziyaret ederek, papaz Eberhard Murzko ve Christian Kühlewein-Roloff’a desteklerini açıkladı.

kilise

Ekim ayında camilerinin duvarlarına İslam düşmanlığı içeren yazılar yazıldığını söyleyen dernek başkanı Yıldırım ve din görevlisi Korkmaz, “Bu şehrin güvenli ve huzurlu olmasını temenni ediyoruz. Bütün cemaatinize DİTİB teşkilatımız adına sevgilerimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hangi dinden, hangi inançtan olursa olsun bütün ibadethanelere yapılan saldırıları kınıyoruz. Bugün birbirimizin yanında olmamız gerektiği için, dayanışma içerisinde olduğumuzu ve üzüntümüzü paylaşmak için buradayız.” diye konuştu.

kilise

Papaz Murzko ve Kühlewein-Roloff, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, DİTİB heyetine teşekkürlerini iletti.

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.