DİTİB, Beyrut’a yardım kampanyası başlattı

DİTİB, Beyrut’a yardım kampanyası başlattı

ABONE OL
23:12 - 10/08/2020 23:12
DİTİB, Beyrut’a yardım kampanyası başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya geneli teşkilatlarına bir çağrı yaparak “Beyrut’a Yardım Kampanyası“ başlattı.

4 Ağustos 2020 Salı günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlamada yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına, binlerce kişininde de evsiz kalmasına sebep olan felaket başta Lübnan halkı olmak üzere bütün dünyayı yasa boğdu.

Yaşanan felaketin mağdurlarının acı ve üzüntülerini paylaşmak ve Lübnan halkının yanında olmak amacıyla Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatının yardım kampanyası başlattığını belirten Genel Başkan Kazım Türkmen, “Beyrut’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Lübnan halkına başsağlığı diliyorum. Yüce Rabbimiz bütün insanlığı tüm musibetlerden muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

Maddi ve manevi büyük zararın yaşandığı bu elim facianın yaralarını sarabilmek adına yardım kampanyası başlattıklarını söyleyen Türkmen, ‘Arzu eden derneklerimizin ve kardeşlerimizin bu kampanyaya ellerinden geldiğince destek olmalarını istirham ediyoruz’ çağrısında bulundu.

Türkmen, yardım çağrısına destek vermek isteyenlerin https://www.ditib.de/spende/beyrut/index.html web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE20 5023 4500 0141 4300 01 numaralı IBAN hesabına havale yapılabileceğini belirtti.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.