*** DİTİB Berlin’de iftar yemeği verdi

*** DİTİB Berlin’de iftar yemeği verdi

ABONE OL
00:41 - 16/06/2019 00:41
*** DİTİB Berlin’de iftar yemeği verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

DİTİB Berlin’de iftar yemeği verdi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Berlin’de ramazan ayının son iftar yemeğini verdi

Mitte ilçesindeki Hasır Restoran’da verilen iftara, Berlin eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhard Körting, Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı İskender Okyay, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Ali Dere, Berlin eyaleti göç ve uyum sorumlusu Günter Piening, Berlin eyaleti Emniyet Müdürü Dieter Glietsch, Berlin DİTİB Genel Sekreteri Pınar Çetin, bazı ülkelerin büyükelçileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.

Körting, iftardan sonra yaptığı konuşmada, Müslümanlar için 2010 yılının Berlin’de ve Almanya’da çok rahat geçmediğini, bu yıl İslam Konferansı çerçevesinde ve şimdi de Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi bir yazarın söylemlerinin tartışmalara yol açtığını belirtti.

Müslümanları eleştiren ve ”Almanya kendini yok ediyor” kitabi ile gündeme oturan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin hakkında siyasetçilerin gerekli şeyleri söylediklerini belirten Körting, ancak bu tartışmadan hem Müslümanların hem de çoğulcu toplumun bir şeyler çıkarması gerektiğini kaydetti.

”Kendimi Berlinli Türklerin dostu olarak niteleyebilirim” diyen Körting, dostluğun açık olmak demek olduğunu, varolan sorunların dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bazı göçmen çocuklarının bu ülkede gerekli olan okul diplomalarını neden alamadıkları ve belirli gençlerde diğer gençlere göre suç oranlarının neden daha yüksek olduğunun sorulabilmesi gerektiğini belirten Körting, bunların Türk ya da Müslüman olduklarından değil, sınıf sorunundan ve ailelerin tutumlarından kaynaklandığını kaydetti.

ditib-berl-iftar-b.jpg

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Dere de, Müslümanların eleştiri yaptıklarında ciddiye alınmaları gerektiğini, bunun toplumun eleştiriye açık olmasına bağlı olduğunu belirtti.

Dere, Müslümanların işsilik, gençlerin perspektifi olmayışı, eğitim ve iş alanında başarısızlık ve diğer konularda herkes gibi gündelik hayattaki benzer sorunları yaşadıklarını kaydetti.

Müslüman cemaatlerin Alman toplumunun bir parçası olduğunu ifade eden Dere, Müslüman cemaatlerin sorunlara çare bulma ve sorunları birlikte çözmeye hazır olduklarını kaydetti.

Dere, Müslüman cemaatleri sadece İslami konulara indirgemenin yanlış olacağını, bunun Müslümanları yapıcı eleştirinin dışında bırakacağı için hiçbir şekilde uyuma yarar sağlamayacağını sözlerine ekledi. (aa)


Erbil BAŞAY – Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.