*** DİTİB Başkanın’dan Aşure Günü mesajı

*** DİTİB Başkanın’dan Aşure Günü mesajı

ABONE OL
14:53 - 09/01/2009 14:53
*** DİTİB Başkanın’dan Aşure Günü mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

DİTİB Başkanın’dan Aşure Günü mesajı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Sadi Arslan, muharrem ayının dokuzundan başlamak üzere, on ve onbirinci günlerinin Aşure Günü olarak kutlandığını hatırlattı

Arslan, Aşure Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Aşure’nin Arapça’da 10 anlamına gelen kelimeden türediğini, bu kutsal gün ile ilgili olarak Hz. Muhammed’in, Muharrem’in dokuz, on ve onbirinci günlerinin faziletinden söz ederek, bu günlerde oruç tutmanın çok faziletli olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Hicretin 61. yılının Muharrem ayının 10. gününde, Hazret-i İmam Hüseyin’in 55 yaşında, Sinan bin Enes isimli bir İslam düşmanı tarafından Kerbela’da şehit edilmesinin Müslümanları derinden sarstığını kaydeden Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Hakkında bu kadar ayet ve hadis varken, dinimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz bir iken, evlerimizde Hasan, Hüseyin, Ali, Kazım, Cafer, Sadık, Zeynel, Muhammet, Fatıma gibi Ehl-i Beyt’in şerefli mensuplarının isimleri yer alırken, Hz. Ali’yi, Hz. Fatıma’yı ve diğer Peygamber evlatlarını sevmeyenin, iman açısından eksik olmaları bile söz konusu iken, bir oyuna gelinmesi, bizleri derinden düşündürmesi gereken bir durumdur." (A.A)
 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.