DİNDAR DEĞİLSİN, SADECE FAKİRSİN!

ABONE OL
00:44 - 30/05/2021 00:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Diyelim ki paranız yok denecek kadar az, kıyafetin iyisi ve gösterişlisine bütçeniz yetmiyor, hemen bir muhafazakâr tavır takınmalısınız. İsraf gibi sözlerle, param varda ben harcamıyorum havasına girebilirsiniz.

Mesela sahilde bir tatile en son ne zaman gittiniz? Şöyle beş yıldızlı bir otelde her şey dahil konseptinde bir tatil.

Günah değil mi. Şimdi orada bikinili bayanlar filan!

Hadi orasını anladık ta, en son ne zaman Uludağ da kayak yapmaya tatile gittiniz çoluk çocuk. Orada soğuktan herkes beş kat giyiniyor, yer gök buz!

Alkol mü içiliyor? Alkolsüz yerde tatile götür aileni.

Olmadı ailecek bir kültür turizmine gidin, tüm Karadeniz mesela. Yemedi değil mi, hesap tutmadı.

Bırak tatili de şöyle boğazda balık yemeye gidebildin mi onu söyle sen.

İmanın çok değil, paran yok senin. Fakirliğini dindarlık tesettürüne sokmuşsun, hepsi bu işte.

Kapitalizm düşmanı ol en iyisi. Batıya karşı çık, ahlak elden gidiyor gibisine. Teknoloji batıdan geliyor, oda sana pahalı gelir ona da karşı dur. Bilime karşı dur, hep masraf hep israf bu işler.1500-2000 sene öncesinden yaşam tarzlarından örnekler ver.

Fakat önce bunları kendine kabul ettirmen lazım. İhtiyaçtan değil de, inançtan davranıyor gibi yapmalısın.  Kendin inandın mı zaten işin çoğu biter. Birde aynı durumda insanlar bulman lazım çevrene.

Evde sadece birkaç TV kanalı seyredilecek. Belli komşularla görüşülecek filan.

Hayatına ne kadar günah çeşidi sokarsan, harcamalarda o kadar düşecektir. Onu içme günah, şuraya gitme çarpılırsın gibisinden.

Komşuya gitmesin çocuklar, oradaki gördüklerini isterler. Senin “çapında “aileler ile görüştür en iyisi. Bir pardösü ile 10 sene giysi istemeyecek bir bayanla evlen ilk başta.

Doğru konuşanlardan uzak durmanda yetmez, birde kötülemen gerekir. Alkol alıyormuş, gece hayatı varmış, kumar oynarmış filan de. Fakat senin yolundakiler içerse, kumar oynarsa, yetim malı yerse hatta uyuşturucu pazarlarsa tek lafın olsun “Tövbe kapısı açık “.

Bu yolda giderken ihtiyaç duyduğun destek seni sömüren zenginlerden gelecektir merak etme. Sen daha da içe kapanasın diye bazı cemaatlere paralar bağışlanacaktır. Sen zenginin yediğinden payını istemeyip, fakirliği bir kader olarak gör yeter ki!

Bazı Cemaatleri besleyecek zengin bir yapı siyasetten destek alacaktır. Partiler sizin oylarınızla seçilebilmek için kendi zenginini oluşturacaktır. Oda sizlere daha çok ibadet kapıları bağışlamaya devam edecektir.

Parası olup ta dindar olanlara sözüm yok. Fakir olduğu için dindar gözükmeye çalışanlara benim lafım. Hiç düşündünüz mü, dededen bilmediğin bir miras kalsa, acaba buralarda beş dakika durur musun?

Bende yazarlığımla fakirliğimi saklıyorum kendimden. Zengin olsam böyle yazar mıydım? Bana ne doğrudan haktan hukuktan der giderdim buralardan.  Geçen sene günah diye tatile gitmeyip, yazılar yazdım size.

Yine yaz geldi ve gidilmez oralara!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.