*** Dinçdağ Alman ”Der Spiegel” dergisinde

*** Dinçdağ Alman ”Der Spiegel” dergisinde

ABONE OL
18:57 - 21/07/2009 18:57
*** Dinçdağ Alman ”Der Spiegel” dergisinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dinçdağ Alman ”Der Spiegel” dergisinde

Alman ”Der Spiegel” dergisi, Türkiye’de görev alamayan eşcinsel hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın TFF’ye karşı dava açmak, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de gitmek istediğini yazdı

Derginin konuya ilişkin haberinde, eşcinselliğin Türkiye’de yasak olmadığı, hatta televizyon ve müzik dünyasında büyük ölçüde kabul gördüğü, ancak futbolda hala tabu olduğu savunuldu.

Dinçdağ’ın yaklaşık 2 ay önce eşcinsel olduğunu açıklamasından sonra ”yeteneksiz ikinci sınıf bir hakem olduğu” gerekçesiyle görevinden alındığı ve Trabzon’dan İstanbul’a gittiği hatırlatıldı.

TFF’ye karşı dava açmak isteyen Dinçdağ’ın, ”Benim kişilik haklarımı ihlal ettiler. Ailemi terk etmeme neden oldular. Hayatımı mahvettiler” dedi

TFF’ye yazdığı bir mektupta ”Eşcinsellik bir hastalık mı? Ben bir suç işlemedim” şeklinde ifadeye yer veren Dinçdağ’ın, ”Yurt dışına çıkabilir ya da her şeyi inkar edebilirdim. Ancak gazetecilerin rahat bırakmayacaklarını biliyordum. Bu nedenle doğruyu söylemeye karar verdim. Evet, aradığınız eşcinsel hakem benim” şeklinde konuştuğu belirtildi.

Dinçdağ’ın İstanbul’da eşcinsel hareketin bir sembolü haline geldiği ve eşcinsellerin düzenlediği çok sayıda etkinliğe davet edildiği, ancak bunlara şimdilik katılmak istemediği kaydedildi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.