*** Din görevlileri için veda programı yapıldı

*** Din görevlileri için veda programı yapıldı

ABONE OL
19:39 - 11/06/2009 19:39
*** Din görevlileri için veda programı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Din görevlileri için veda programı yapıldı

Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görev sürelerini tamamlayan 19 din görevlisi için Solingen-Wald DİTİB Eyüp Sultan Camisinde veda programı düzenlendi

Almanya’da görev süreleri dolan ve Türkiye’deki asli görevlerine dönecek olan din görevlileri için düzenlenen veda programına, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi Arslan, Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Üstün, Düsseldorf bölgesi DİTİB dernekleri din görevlileri ve dernek yöneticileriyle çok sayıda davetli katıldı.

Üstün, Düsseldorf bölgesinde 64 din görevlisiyle din eğitimi ve kültürel alanda hizmetlerin verildiğine işaret ederek, ”Her gittiğim derneğimizde dernek yöneticilerine ve din görevlilerimize, ‘Bir yerde hizmetin daha verimli ve daha kaliteli olabilmesi için, birbirinizle koordineli çalışmanız gerekir’ diyorum. Sağ olsunlar hizmet noktasında istediğimiz verimi ve kaliteyi yakaladık. Arkadaşlarımızın buradaki hizmetlerini Türkiye’deki hizmetleriyle pekiştirerek, daha güzel çalışmalar yapacaklarına inanıyorum. Din Hizmetleri Ataşesi olarak, kendilerine gönülden tekrar teşekkür ediyor, Türkiye’deki görevlerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

Arslan da, din görevlilerinin Hz. Muhammed’in gösterdiği yolu anlatan en güzel kişiler olduğunu belirterek, ”İnsanları hayıra, güzelliklere davet ediyoruz. Bu görev kutsal bir görevdir. Bilhassa Almanya, hizmetin yoğun olduğu bir ülkedir. Devletimizin ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın güvencesi altında, dini, sosyal ve kültürel anlamdaki hizmetlerimizi yürütüyoruz. Din hizmeti olmazsa olmazlarımızdandır” diye konuştu.

Bu görevin ehil din adamları tarafından yapılmasının şart olduğunu ifade eden Arslan, ”Sizler görevlerinizi başarıyla tamamlayarak, Türkiye’deki asli hizmetinize dönüyorsunuz. Türkiye’ye dönünce, ‘Ben kaç tane çocuk ve genç yetiştirdim’ diye nefis muhasebesi yapınız. Eğer geride güzel bir hizmet bırakmışsanız bu mutluluk sizleri bahtiyar edecektir. Bu başarılı hizmetlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Arslan ve Üstün, Almanya’daki görevlerini tamamlayan Habil Temen (Duisburg Wannheim), Kazım Türkmen ve Bilge Türkmen (Dinslaken), Atille Korkmaz (Düsseldorf Merkez), Cemal Temiz (Neuss-Norf), Ayşe Gülüser (Düsseldorf Bölgesi Kadın Din Görevlisi), Selahattin Kahraman (Duisburg-Hüttenheim), Ahmet Arıkan (Kamp-Lintfort), Ahmet Kadıoğlu (Langenfeld), Arif Cevlek (Moers-Meerbeck), Abdullah Gümüşsoy (Duisburg-Hoffel), Hüseyin Şen (Wülfrath), Abdullah Yenel (Remscheid), Tekin Şahin (Rheinhausen), Yusuf Gür (Oberkassel), Kazım Yıldırım (Duisburg-Ruhrort), Mehmet Durak (Duisburg-Rumeln), Hüseyin Alınmaz ve Serpil Alınmaz’a (Krefeld), Düsseldorf Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği adına hazırlanan hediye plaketlerini takdim ettiler.

Rattingen DİTİB Din Görevlisi Muhsin Altıntaş ve bölge görevlilerinden oluşan koro tarafından tasavvuf müziğinden eserlerin de sunulduğu veda programı, Solingen-Wald DİTİB Eyüp Sultan Cami Kadınlar Kolu Başkanı Saniye Özgede, caminin dernek başkanı Ayhan Ünsal, din görevlisi Hasan Özkan ile cami derneğinin yönetim kurulu üyelerine teşekkür belgelerinin verilmesiyle son buldu.

(A.A) Cüneyt KARADAĞ

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.