DİDF Hamburg 30. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

DİDF Hamburg 30. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

ABONE OL
13:24 - 13/04/2022 13:24
DİDF Hamburg 30. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kısa yazılımı DİDF olan, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’na bağlı Hamburg derneği, 30. genel kurulunu, Nobistor adresinde bulunan HAKM binasında yaptığı görkemli ve coşkulu bir toplantıyla gerçekleştirdi.

1980 senesinde birçok işçi derneğinin bir araya gelmesi ile kurulan DİDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu) bağlı olarak her türlü ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı, yerli-göçmen kökenli işçilerin birlikte mücadelesi için çalışmalar yapan dernek, yaklaşık olarak 150 üyenin ve çok sayıda misafir davetlilerin katılımı ile genel kurulunu gerçekleştirerek, yeni yönetim kurulu organlarını seçti.

Dernek başkanı Dilan Baran’ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başlayan genel kurulda, divan heyetine DİDF Federasyon genel başkanı Zeynep Ekşi, Mehmet Ali Nergis ve İdil Çallı seçildi.

Olumsuz Kovid 19 pandemi koşullarına rağmen, çok sayıda kadın ve genç üyenin dikkat çektiği genel kurulda, ünlü oyuncu Michel Weber, Hamburg Eyaleti Sol Parti Milletvekili Deniz Çelik, Hamburg/Altona eski belediye meclis üyesi ve Hamburg muhtarı olarak kamuoyunda anılan Behçet Algan olmak üzere, çok sayıda sivil-toplum örgütü temsilcisi kişi ve kuruluş katıldı.

Aynı zamanda dernek üyesi olan Milletvekili Deniz Çelik, önümüzdeki dönem için de yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Dernek çalışma ve mali raporun üyelere sunulmasından sonra, denetleme kurulu raporu okundu.

Denetleme kurulu adına yapılan açıklamada pandemiye rağmen, dernek gelirlerinde görülen pozitif olumlu artışa dikkat çekildi.

Üyelerin çalışma ve mali rapor üzerine görüşlerini dile getirmelerinin ardından, eski yönetim kurulu oy birliğiyle aklandı.

YENİ YÖNETiM KURULU ORGANLARI

Eski yönetim kurulunun oy birliğiyle aklanmasından sonra, yeni yönetim kurulu organlarının seçimine geçildi.

Dernek tüzüğünde belirtildiği üzere yapılan seçimler sonucu, yönetim kuruluna 7 kişi, denetleme kuruluna 3 kişi ve DİDF Kongrelerinde derneği temsil etmek üzere için de 10 delege üye seçildi.

Yeni çalışma dönemi için, üyeler aktif bir katılım göstererek görüş, öneri ve dileklerini genel kurulda aktardılar.

Ayrıca derneğe bağlı olarak yeni açılan, Dulsberg ve Altona şubelerinin çalışmalara önemli bir ivme kazandıracağı belirtilerek üyelerden bu konuda katkı ve destek istendi. Kongreye gençlik ve işçi temsilcilerinin sundukları ortak mücadele için söylem ve etkinlik öneri paketi üyeler tarafından benimsenerek yoğun bir şekilde alkışlanarak desteklendi.

Genel kurulda yönetim kurulu üyelerinin özverili ve fedakâr bir şekilde   gelen davetli ve üyelerle tek tek ilgilenerek, toplantının sağlıklı ve başarılı geçmesi için gösterdiği özen ve çaba dikkatlerden kaçmadı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.