Devrim Muhafızları AB Terör Listesine Girecek Mi?

Devrim Muhafızları AB Terör Listesine Girecek Mi?

ABONE OL
16:39 - 14/01/2023 16:39
Devrim Muhafızları AB Terör Listesine Girecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği, yükselen muhalefet dalgasını şiddetle bastıran ve rejim muhaliflerini asmaya devam eden İran’a karşı Devrim mMuhafızları askeri birliğini, Avrupa terör listesine almaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği (AB) İran’a yönelik yaptırımlar çerçevesinde, İran rejimini sarsan ayaklanmayı bastırmak için ölüm cezalarının ve infazların arttırması karşısında yeni yaptırımlara hazırlanıyor.

İngiltere’den sonra AB içinde de, İran Devrim Muhafızları’nın terör örgütleri listesine eklenmesi tartışması başladı. AB içinde, Almanya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti, Devrim Muhafızları’nın terör örgütü listesine alınması için kampanya yürütüyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Twitter hesabından, “Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak sınıflandırmak siyasi açıdan önemli ve mantıklı” diyerek, çalışmaya destek verdi.

Uzun süre bu nedenle Tahran ile bağını koparmamak için özel bir dikkat harcayan Fransız diplomasisi, İran nükleer anlaşmasının hayatta kalabilmesi için ipleri koparmamaya çalıştı. Üstelik halen İran hapishanelerinde casusluk suçlamasıyla tutulan 7 vatandaşı bulunan Fransa, uzun süre Tahran ile köprüleri atmamak için özel bir dikkat harcadı. Ancak infazlar ve şiddetin artması ve Almanya ve İngiltere’nin de baskısı karşısında Fransa da sonunda yaptırımı destekleyeceğini açıkladı.

AB daha önce de, Rusya’ya insansız hava aracı verdiği için İranlı yöneticilere bir dizi yaptırım açıklamıştı. Devrim Muhafızları’nın terör listesine alınması kararının, AB tarafından hazırlanan yeni yaptırım paketi içinde yer alması planlanıyor.

AB terör listesinde 20 örgüt

Bugüne kadar, Avrupa terör örgütleri listesi, El Kaide, Taleban, PKK, DHKP-C, IŞİD, Hamas, FARC ve Lübnan Hizbullah’ın İran tarafından desteklenen silahlı kanadı dahil olmak üzere yaklaşık 20 örgütü içeriyor.

İran’da, protestolarla bağlantılı olarak Aralık 2022’de ve Ocak başında dört kişi asılırken, bu sabah İran-İngiliz uyruklu Alireza Akbari’nin asılmasıyla bu rakam 5’e yükseldi. İran rejiminin elinde tutuklu bulunan yaklaşık 50 kişi aynı riskle karşı karşıya.

VOA tarafından geçilen Devrim Muhafızları AB Terör Listesine Girecek Mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Devrim Muhafızları AB Terör Listesine Girecek Mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Devrim Muhafızları AB Terör Listesine Girecek Mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.