DEVLETİN DİNİ İMANI OLMAZ?

ABONE OL
08:50 - 26/01/2021 08:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hiçbir devlette resmi din anlayışı olamaz. Hak adalet var ise, inanışına göre hizmet vermek yanlıştır diyorum. Kendi adamını inançlarından dolayı torpilli mevkilere atamak şerefsizliktir. İnancı için hırsıza göz yummakta, adiliktir.

Ben diyeceğimi dedim, artık kim şerefsiz kim adi siz bulacaksınız benden “günah” gitti.

Din her zaman bilimle çatışmıştır. 5 bin sene öncede böyledir, dün de böyleydi bugünde aynı. Fakat çok yakında bütün dinler “bilimin ışığında” yürümek zorunda kalacak.

Aşı olmadan papaz ölüyorsa, imam maskesiz gezemiyorsa bu işin sonu böyledir.

Dünya yuvarlak dese bilim adamına saldırdı yobazlar. Peki şimdi kim kazandı?  İnsanların arasındaki bilim -din çatışması binlerce yıl eskiye gider. Kilise düz der dünyaya, bilim yuvarlak.  Bilim dinsiz gösterildi o yıllarda ve “dinsizler” kazandı neticede.!

Bilim insanları her türlü yobaz kesimle savaşabilir. Hak var, hukuk var adalet var neticede. İftira edene, hakaret edene veya saldırana dava açar, haklıysa da kazanır. Doğruların peşinden giderken, adalete güvenmesi lazım. Bilim korkarsa, her şey körelir.

Televizyona, uçağa bile günah diyen yobazları hatırlayın. Yeter ki parasını verin, size elli çeşit cennet yolu tarif edenlerden bahsediyorum. Daha açık yazacaksak, din satışından başka para kazanacak yeri olmayanlar yani. Senin dinini sana anlatmak için para alan kesim. Kimse beleş anlatmıyor “kurtuluş “yolunu.

Şimdi hadi bunlarla adalete güvenerek uğraşacaksınız diyelim. Peki devlet resmi olarak bir din seçer ve adam ayırırsa mezhebine bakarak işte o an ne yapacaksınız?

Roma devleti Hıristiyanlığı devlet dini olarak kabul edince olanlardan örnek vereyim;

Dini anlayışa ters düşen bir davranışa, devlet direk karşı çıkıyordu. Kilise dünyaya düz diyorsa, yuvarlaktır diyeni devlet asabilirdi. Bilim devletçe sorgulanıyordu yani.

Dolayısı ile devletin dini olmaz. Dindarlık yapamaz. Kişilik hakları beş bin yıllık bir dini inanca göre sınırlandırılamaz.

Eşitlik, adalet hukuk çerçevesinde yaşanmalı. Din için size savaş açan bir ülkenin kadınlarınızı çocuklarınızı alıp gittiğini bir düşünün şimdi. Mallarınıza el koysunlar birde. Güçlü olan kazansın, adalet kalmasın dünyada. Yaşanılır mıydı sizce de?

Din adına ülkemizin ordusuna kumpas kurup, yargısını ele geçirmeye uğraşanları daha dün gördük. Din adına bunları yapanlara destek olanlar bugün bile çevremizde.

Ben bu yaşıma kadar din adına aç kalıp, cebindekini harcamış ve kuru ekmekle karnını doyuran siyasetçi görmedim. Fakat “kuru ekmek yiyorsa aç değildir” diyen siyasetçiye rastladım!

Devletin tarafsız yargısı olur.

Devletin adaleti olur.

Devletin imamlara teslim olmayan ordusu olur…

Fakat devletin “dini “olamaz!

Din anlayışı için yönetenler kendi özel yaşantılarında istediğini yapabilir.

Fakat devletin dini, imanı, mezhebi, etnik kökeni olmazzz.

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.