DERMAN YİNE ” CUMHURİYET”

ABONE OL
14:35 - 27/10/2022 14:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetimizin 99.Yıldönümünü kutluyoruz.

Büyüķ bir coşkuyla demek isterdim… Ancak, umudumuz darbe almış Cumhuriyet’imizin geleceği ile ilgili endişeler  hic olmadığı kadar doruğa çıkmış halde, 100.Yıldönümüne endişe ile yürürken, ne yazık kì, diyemiyorum.

Yine şenlikler, balolar, paneller, kutlamalar düzenleniyor.

Cumhuriyeti  konuştuğumuz,birbirinin aynı, sayısız etkinlik davetiyeleri günlerdir önümüze düşüyor. Özel veya tüzel sayısız kurum,kuruluş,dernek, örgüt, ayrı ayrı ama birbirinin aynısı  kutlamalar organize ediyor..Davetiye satışları havalarda uçuşuyor…

Cumhuriyetimizin şenliğine en uygun bileti kim satıyor, kimin şenliğine kimler geliyor, hangi otelde kim Cumhuriyeti ,hangi ikram ve kimlerin sunumuyla  kutluyor..  Ayın en popüler konusu..!

Peki,neden hep birlikte olunamıyor, oysa Cumhuriyet hepimize ait, O, ayrıştıran değil, tutkal gibi birbirine bağlayan bir değerler bütünü değil midir? Oysa, Cumhuriyet, sevgidir, dostluktur, insanlıktır, barıştır, düşmanınızla bile barış ve dayanışma aramaktır… Atatürk’ün söylemiyle “Yurtta sulh,Cihanda sulhtur.”

Tek başına yarattığımız bu fotoğraf  bile ,Cumhuriyetimize  vurulan darbenin ta kendisidir.

Demokrasimize getirilen kısıtlamalar eşliğinde buruk bir halde, 99. yıldönümümüzde yine Atatürk’ün çizdiği yolu, gösterdiği hedefleri konuşacağız. Neleri gerçekleştirdik,neleri gerçekleştiremediğimizin muhasebesini yapıp,özeleştiri vereceğiz. Cumhuriyeti kutlamanın Atatürk’ü anlamak,Atatürk’ü anlamanın Cumhuriyeti korumak anlamına geldiğini anlatacağız.

Çünkü hepimiz biliyoruz ki, Cumhuriyet demek, Atatürk demektir.

Biliyoruz ki, Atatürk sadece vatanı emperyalizmden kurtaran bir komutan, Anadolu`da aydınlık meşalesinin  öncüsü değil… O  bunlardan çok daha  fazlası.

O, herşeyden önce,  cumhuriyetçi, antiemperyalist ve büyük bir devrimci..

Hayatı boyunca tam bağımsızlik ve eşitlik ìçin savaşmış, yüksek medeniyeti hedef edinmiş çok seckin bir düşünür.

O`nun cumhuriyet anlayışı, temel hak ve özgürlükleri esas alan, fırsat eşitliği ve üstün Adalete dayanan, kadını yok sayan düzene karşı duran, inançları devlet düzeninin dışında tutan, inançlıya da, inançsızada eşit mesafede duran, emeği kutsayan, halkçı, kamucu, devletci ekonomiyi savunan, akıl, bilim, eğitimde eşitliği, çağdaşlık ve üretimi en tepeye koyan, insan hakları, özveri, kardeşlik, uygarlık ve yüksek ahlak demektir.

Bunların bir tanesi yoksa ya da yok sayılmışsa mihenk taşınız yerinden çıkmışcasına adım adım çökersiniz. Gösterilen hedefin  yolundan  çıkar ne Cumhuriyet ne de Atatürk’e layık olmaktan bahsedebilirsiniz.

Kurtuluş mücadelemizin ve Atatürk”ün  en büyük mucizesi Cumhuriyetimizin 99.yıldönümünde gercekte   büyük bir sınav veriyoruz… Bu sınavın başarısı yine Cumhuriyetin yüksek değerlerine sahip çikıp, Atatürk`ü takip etmekle mümkün.

Yani derdimiz cok olsa da dermanımız yine Cumhuriyet olacak…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.