Depresyona giren hasta sayısı artıyor

Depresyona giren hasta sayısı artıyor

ABONE OL
22:52 - 27/07/2011 22:52
Depresyona giren hasta sayısı artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Depresyona giren hasta sayısı artıyor

Almanya’da hastahanelerde depresyondan dolayı tedavi gören hasta sayısının son 10 yılda iki kat arttığı haber verildi

Almanya’da hastahanelerde depresyondan dolayı tedavi gören hasta sayısının son 10 yılda iki kat arttığı haber verildi. Depresyonun halk arasında oldukça hızlı yayıldığına dikkat çeken uzmanlar, on yıl önce bin sağlık sigortalı vatandaştan 1, 1’inin depresyon nedeniyle doktora gittiğini, şimdi ise bu rakamın bin kişide 2, 3’e çıktığı bildirdiler.

Alman hastanelerinin bu hastalık türü ile nasıl ilgilendiklerinin dikkat çektiği, fakat her psikolojik hastalığın hastanede tedavi edilip edilmeyeceğinin iyi araştırılması talep edildi. Sağlık kasaları, bu hastalığın mümkün mertebe ayakta tedavi edilmesi taraftarı.


Psikolojik rahatsızlık nedeniyle geçen yıl her bin sağlık sigortalı vatandaştan 8, 5’inin hastaneye müracaat ettiği bildirildi. Barmer GEK sağlık sigorta kurumunun verilerine göre 20 yıl önce bu rakam 3, 7 civarında idi.


Buna karşın sağlık sorunu olan vatandaşların tedavi günlerinin ise 20 yıl önceye kıyasla 45 günden 31 günde düştüğü ortaya çıktı. Psikolojik tedavilerde işin ilginç yanı ise tedavinin ardından bu hastaların bir çoğunun ya aynı şikayetle ya da başka bir psikolojik sorunla tekrar doktora başvurmaları. Psikolojik tedavisi bitenlerin yüzde 30’unun aynı teşhis ile ve yüzde 39’unun başka bir psikolojik şikayetle iki yıl içinde tekrar geri geldiği açıklandı.

(Cihan) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.