DEM Parti İstanbul’da kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı ama isim telaffuz etmedi

DEM Parti İstanbul’da kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı ama isim telaffuz etmedi

ABONE OL
15:29 - 04/02/2024 15:29
DEM Parti İstanbul’da kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı ama isim telaffuz etmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) İstanbul için uygulayacağı seçim stratejisi için bir adım daha atıldı. DEM Parti İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime gireceğini açıkladı. Başak Demirtaş’ın aday gösterilip gösterilmeyeceği ise hala belirsiz.

Tüm partilerle birlikte DEM Parti’nin de 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da izleyeceği strateji son günlerin en çok tartışılan konusu. En çok merak edilen konuların başında, DEM Parti’nin kendi adayını gösterip göstermeyeceği, gösterirse adayım kimin olacağıydı.

Cumartesi günü toplanan DEM Parti MYK’sında bu sorular bir kez daha tartışmaya açıldı. MYK toplantısında DEM Parti’nin İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime girmesi kararlaştırıldı. Karar DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Tartışmaların ardından İstanbul’da kendi adaylarıyla seçime girme kararı aldıklarını belirten Doğan, “4 Aralık günü yine burada yaptığımız bir basın toplantısında bir eğilim kararını paylaşmıştık sizlerle. Merkez Yürütme kurulumuzdan çıkan eğilimi ve o günkü eğilimimiz Türkiye’nin her yerinde seçimlere kendi adaylarımızla girme yönündeydi. Aylardır partimizin gündeminde güçlü bir seçenek olarak duran, hatta en güçlü seçenek olarak duran eğilim olarak da kamuoyuyla paylaştığımız, kaybettirmek ya da kazandırmak için değil, DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik” dedi.

Başak Demirtaş aday gösterilecek mi?

DEM Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girme kararı kadar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimi aday göstereceği de merak ediliyordu. Son günlerde en çok öne çıkan isim, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş oldu.

Ancak Doğan, DEM Parti adaylarının isimlerinin açıklamadı. İlgili kurulların aday belirleme çalışmalarının başladığını ve 9 Şubat’a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerin adaylarının açıklanacağını ifade eden Doğan, Başak Demirtaş’ın aday adayları arasında olduğunu söyledi.

Doğan Başak Demirtaş ile ilgili bir soru üzerine, “Sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda. Birbirinden değerli isimler var, bütün bunları 9 Şubat’a kadar belirlemiş olacağız. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin havuzumuzda olduğunu, değerlendirildiği ve onlarla istişareler yapıldığını da bilinmesini isterim” yanıtını verdi.

VOA tarafından geçilen DEM Parti İstanbul’da kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı ama isim telaffuz etmedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. DEM Parti İstanbul’da kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı ama isim telaffuz etmedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan DEM Parti İstanbul’da kendi adayıyla seçime gireceğini açıkladı ama isim telaffuz etmedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.