“Delta Varyantı ABD’nin Salgınla Mücadelesi Açısından Ciddi Bir Tehdit”

“Delta Varyantı ABD’nin Salgınla Mücadelesi Açısından Ciddi Bir Tehdit”

ABONE OL
22:39 - 23/06/2021 22:39
“Delta Varyantı ABD’nin Salgınla Mücadelesi Açısından Ciddi Bir Tehdit”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Corona virüsü Delta varyantının, ABD’nin salgınla mücadelesinde karşısındaki en büyük tehdit olduğunu söyledi. Fauci, Delta varyantının ABD’nin sınırları içerisinde Corona virüsü ortadan kaldırma girişimlerini riske soktuğunu ifade etti.

Corona virüsü salgınına ilişkin gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Fauci, Delta varyantının çok daha hızlı bulaştığının ve hastalık belirtilerinin daha şiddetli olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü de geçtiğimiz Cuma günü yapılan açıklamada, Delta varyantının küresel bir tehdit haline geldiğini ve dünya genelinde en yaygın varyant olduğunu açıklamıştı.

Fauci, ABD’de kullanılan Pfizer/BioNTech aşısının da aralarında bulunduğu aşıların Corona virüsünün yeni varyantlarına karşı etkili olduğunu ve aşılamanın devam etmesi gerektiğini söyledi.

ABD’de Biden yönetimi, 4 Temmuz tarihine kadar ülkenin yüzde 70’ini aşılayarak toplumsal bağışıklık seviyesine ulaşılmasını hedefliyordu ancak bu hedefe ulaşılmasının birkaç hafta daha süreceği belirtildi.

Buna karşın Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD’nin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’a kadar 27 yaş üstündeki nüfusun yüzde 70’inin aşılanmasının tamamlanacğı ifade edildi.

Resmi verilere göre ABD’de bugüne dek 150 milyondan fazla kişi yani nüfusun yüzde 45’inden fazlası tam olarak aşılanmış durumda.

VOA tarafından geçilen “Delta Varyantı ABD’nin Salgınla Mücadelesi Açısından Ciddi Bir Tehdit” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Delta Varyantı ABD’nin Salgınla Mücadelesi Açısından Ciddi Bir Tehdit” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Delta Varyantı ABD’nin Salgınla Mücadelesi Açısından Ciddi Bir Tehdit” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.