Datça’daki Yangın Kontrol Altında

Datça’daki Yangın Kontrol Altında

ABONE OL
20:09 - 14/07/2022 20:09
Datça’daki Yangın Kontrol Altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Muğla’nın Datça ilçesinde dün başlayan yangının kontrol altına alındığı ve bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yaptığı açıklamada, “Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları başlamış ve gerektiği sürece çalışmalar sürdürülecektir” dedi.

Datça’daki yangında 700 hektarlık tarım ve orman alanının zarar gördüğünü belirten Kirişçi, 7 kişinin yaralandığını ve 10 evin de hasar aldığını kaydetti.

Bakan Kirişci ayrıca, 2 bin 170 personel ve 136 gönüllünün yangın söndürme çalışmalarına aktif olarak katıldığını, çalışmalarda 1 insansız hava aracı, 12 uçak, 29 helikopter dahil 576 aracın kullanıldığını söyledi.

Kirişçi dün yaptığı açıklamada da, yangınının ilk tespitlere göre elektrik trafosundan çıktığını söylemişti.

Datça’daki orman yangını dolayısıyla bayram nedeniyle kalabalık olan birçok yerleşim yeri tahliye edilmişti.

VOA tarafından geçilen Datça’daki Yangın Kontrol Altında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Datça’daki Yangın Kontrol Altında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Datça’daki Yangın Kontrol Altında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.