Datça’da kış yüzme maratonu 17’nci kez gerçekleştirilecek

Datça’da kış yüzme maratonu 17’nci kez gerçekleştirilecek

ABONE OL
23:33 - 05/01/2023 23:33
Datça’da kış yüzme maratonu 17’nci kez gerçekleştirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Muğla’nın Datça ilçesinde düzenlenen geleneksel Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, bu yıl “Kulaçlarımızı Cumhuriyetimizin 100’ncü Yılı İçin Atıyoruz! “sloganıyla gerçekleştirilecek.

2007 yılında bu yana düzenlenen ve Türkiye’de kış aylarında düzenli olarak yapılan ilk açık deniz yüzme etkinliği olan maraton 7 Ocak Cumartesi günü 17’nci kez gerçekleştirilecek. Yunanistan başta olmak üzere İsveç, Amerika ve Almanya gibi ülkelerden amatör ve profesyonel yüzücülerin de ilgi gösterdiği etkinliğe bu yıl 1500 ve 5000 metre kategorilerinde toplam 400 yüzücünün katılması bekleniyor.

İlk yıllarında Datça Belediyesi tarafından organize edilen “Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu “, 2012 yılından itibaren Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Büyük Şehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin oluşturduğu bir organizasyon komitesi tarafından sürdürülüyor.

Kış yüzme maratonu fikrini geliştirenlerden Necati Sağır, ilk etkinlikte altısı Datça’dan, dokuzu Yunanistan’dan 15 kişi yüzdüklerini, şimdi ise bu sayısının 400’ün üzerine çıktığına işaret ediyor.  “Türkiye’de kış yüzme etkinliklerini buradan start aldı, artık başka yerlerde de düzenleniyor. Bu da güzel bir şey “diyen Sağır, kış yüzme maratonu fikrinin Datça ile denizden komşusu Yunanistan’ın Simi adasındaki yüzücülerle karşılıklı yüzme etkinliklerinin ardından doğduğunu belirtiyor ve yüzmeyi sevenleri önümüzdeki yıl yine aynı tarihlerde düzenlenecek olan etkinliğe şöyle davet ediyor:

“Soğuk sularda kulaç atmak kardeşlik ve dostluk duygularını da geliştiriyor. Soğuk suda kulaç atanlar birbirinin yanındadır hep. Ayrıca yaz kış yüzmek sağlığa iyi geliyor. Benim de sağlığıma iyi geliyor. Nezle, grip bilmiyoruz. Ve devam ediyoruz. Bir aksilik olmadığı takdirde ölene kadar da devam ederiz. “

Sağır’ın bu yılki maratonla ilgili bir de notu var:

“Türkiye Yüzme Federasyonu bu yılki etkinliğimizde olamadı. Bu nedenle kaymakamlığımız tüm sorumluluğu üstlenerek 17’nci Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonumuza yol vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. “

Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’yla ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.kisyuzmemaratonu.org

ha-ber.com/Gürsel Köksal

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.